VANT I HØYESTERETT: Men Rune Brynhildsen ble dømt både i tingretten og lagmannsretten. Arkivfoto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VANT I HØYESTERETT: Men Rune Brynhildsen ble dømt både i tingretten og lagmannsretten. Arkivfoto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Brynhildsen vant i Høyesterett

Får saken opp på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Innsidedømte Rune Brynhildsen vant i dag saken sin i Høyesterett.
Dette betyr at skyldspørsmålet vil bli avgjort på nytt i Borgarting lagmannsrett.

- Min klient er lettet over at han nå får en ny mulighet til å bli renvasket for anklagene som var rettet mot ham. Jeg minner om at det ikke forelå ett eneste direkte fellende bevis mot ham, men at domfellelsen i tingretten bygger på en såkalt «helhetsvurdering» som han er helt bestemt på at er gal, sier hans forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.no.

I tingretten og lagmannsretten var det Knut Smedsrud som var forsvarer for Brynhildsen. Nå i Høyesterett var det veteranen John Christian Elden som tok ansvaret.

Brynhildsen ble dømt i Oslo tingrett for innsidehandel 11. juli 2007.
Den gang ble han dømt til ti måneders fengsel og måtte betale 100 000 kroner i saksomkostninger.

Til sammen fem personer fikk kjennelse i saken i juli 2007. Brynhildsens venn Dag Eriksen ble også idømt ti måneders fengsel. Eirik Stokmo fikk åtte måneder, mens Knut Holte og Arnulf Friis Erdal jr. ble frifunnet.

Brynhildsen har var tiltalt for bevisst å ha gitt sin venn Eriksen innsideopplysninger fra selskapene Findexa, Via Travel og Ignis, som han var PR-rådgiver for.

Eriksen, styreleder i telekommunikasjonsselskapet Phonzo, skulle, på bakgrunn av informasjonen fra Brynhildsen, ha kjøpt aksjer i den ovennevnte selskapene før kursstigning, samt ha gitt opplysningene videre til andre bekjente. Den samlede gevinsten for de tiltalte i saken skal ha vært på mellom 2 og 2,5 millioner kroner.

Men Økokrim, som var misfornøyd med straffeutmålingen, anket videre til lagmannsretten. Brynhildsen anket også videre. Borgartin lagmannsrett avviste anken over skyldspørsmålet, men skulle anke straffeutmålingen i april i fjor. Der ble dommen på ti måneders fengsel opprettholdt.

Dagbladet.no kommer med mer.