UKJENT KLIENT: Politiet håper moren til det døde spedbarnet som ble funnet i en hage i Stavanger, vil melde seg til Stavanger-advokat Brynjar Meling. 

Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
UKJENT KLIENT: Politiet håper moren til det døde spedbarnet som ble funnet i en hage i Stavanger, vil melde seg til Stavanger-advokat Brynjar Meling. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .Vis mer

Brynjar Meling forsvarer for den ukjente moren

Jentebabyen som ble funnet død i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Brynjar Meling er oppnevnt som forsvarer for moren til babyen som ble funnet død i Stavanger fredag. Håpet er at moren henvender seg til Meling.

Politiet vet fremdeles ikke hvem som er moren til jentebabyen som ble funnet dÃd i en papirpose i Stavanger fredag, men har oppnevnt Brynjar Meling som forsvarer i saken, melder TV 2.

Kvinnen kan dermed henvende seg til advokaten uten at politiet får vite hvem hun er.

- Det som har vært viktig for politiet, er at moren som blir etterforsket skal ha noen som ivaretar hennes interesser. Hun skal kunne henvende seg anonymt til meg uten at dette nødvendigvis kommer videre til politiet. Jeg vil helt og holdent bli hennes støttespiller, sier Meling.

Advokaten vil være tilgjengelig for kvinnen på sin kontortelefon 51 84 20 60, og han har også kontaktet krisesenteret dersom hun trenger et sted å være.

Han garanterer at kvinnen kan henvende seg til ham uten å frykte at hennes identitet vil bli kjent for politiet.

- Det er min plikt som forsvarer som er nedfelt i både lov og etiske retningslinjer for advokater, slik at hun er helt trygg om hun henvender seg, sier han.

Det var ved 10-tiden fredag at en eldre kvinne oppdaget en papirpose med en nyfødt død jentebaby i Asbjørnsens gate på Våland. Politiet er sikre på at barnet ikke er født på noe sykehus i området. Det er ikke noe som tyder på at det døde spedbarnet har vært utsatt for vold.


NTB