Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brynstunnelen skaper lange køer i Oslo

Arbeidet vil vare fram til sommeren 2017.

KØ-KAOS: I forrige uke ble Ring3/E6 gjennom Brynstunnelen i Oslo delvis stengt for trafikk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KØ-KAOS: I forrige uke ble Ring3/E6 gjennom Brynstunnelen i Oslo delvis stengt for trafikk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brynstunnelen i Oslo ble delvis stengt i forrige uke og Statens vegvesen har i løpet av hele vinterferien gått ut og oppfordret folk om reise alternativt.

Det var ventet at arbeidet i tunnelen kom til å by på store problemer i dag for folk som har hatt vinterferie og ikke vært oppmerksom på at det kan oppstå problemer i morgenrushet.

Forsinkelse på åtte minutter Klokka 08.00 var det lange køer på E6 vestgående fra Ryen, men likevel mener Statens vegvesen at trafikken har en fin flyt.

- Forsinkelsen fra Ryen til Teisen er nå på åtte minutter, og det vil jeg ikke si er mye. Det virker som om bilistene har tatt oppfordringen vår om å reise kollektivt eller kjøre andre veier, sier Pål Sundt Fredriksen, trafikkoperatør i Statens vegvesen Regiøn Øst, til Dagbladet.

Men det verste rushet varer fram til 09.00, så situasjonen kan endre seg fort.

- Det kommer an på om det oppstår bilstans, et trafikkuhell eller lignende, sier Fredriksen.

Ny virkelighet Arbeidene i Brynstunnelen vil ta halvannet år, fram til sommeren 2017. Det skal blant annet legges nytt vann- og avløpssystem, som krever at tunnelen renskes for alt av teknisk utstyr, gulv, vegger og tak før de kan bygge den opp igjen.

Fredriksen ber derfor bilistene om å belage seg på en ny virkelighet.

- Det er en ny virkelighet som er etablert. Arbeidet kommer til å vare fram til sommeren neste år. Dette vil også føre til økt press på andre veier, men vi regner med at folk tar oppfordringen vår om å reise alternativt, sier han.

Vegvesenet har åpnet opp 900 midlertidige parkeringsplasser utenfor byen for å lokke folk til å sette fra seg bilen. 400 plasser ved Tusenfryd, 100 nye plasser på Vinterbro, 300 plasser ved Plantasjen ved Hvam og 100 nye plasser på Olavsgård er tilbud Vegvesenet håper mange benytter seg av for å lette på trykket langs E6.