- Bryr oss ikke om terningkast

- Jeg er fornøyd med talen og med mange av reaksjonene. Vi kom ikke til Bergen for å underholde, men for å fortelle hva vi driver med, sa Jens Stoltenberg, da han i går kveld ankom stortingsgruppas sommerfest på idylliske Bygdøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets stortingsgruppe hadde invitert hele regjeringen med statsekretærer og rådgivere til skalldyrsbuffet på restaurant Najaden i går kveld. Mange feststemte politikere syntes de hadde mye å feire etter partiets snart hundre dager i regjering. Sjefen selv så tydelig fram til en pust i bakken sammen med gode partikolleger.

Stor visjon

- Å forsvare velferdsstaten er en stolt visjon. Hvis ikke det er en stor nok visjon, så vet ikke jeg, sier statssekretær Jonas Gahr Støre dagen etter at Jens Stoltenberg la fram sin regjerings politiske prosjekt i en tale i Bergen.

Talen som på forhånd var markedsført som statsministerens viktigste tale, har fått blandet mottakelse. Men statssekretær og stabssjef Jonas Gahr Støre ved statsministerens kontor avviser at det er noen matt dagen derpå-stemning på kontoret.

- Stoltenberg la fram et veldig bred beskrivelse av hva regjeringen vil bruke regjeringsmakten til. Det var smekkfullt i salen, og folk fulgte godt med. Jeg opplevde at talen ble godt mottatt i forsamlingen. Dette var heller ikke noe valgkampforedrag. Her la vi fram hva regjeringen vil gjøre på jobben. Talen var ikke laget med henblikk på applaus. Hvor mange terningkast pressen hiver, er ikke det viktigste for oss. Reaksjonene svinger dessuten mye i avisene, sier Gahr Støre til Dagbladet.

Noen mener talen var for lang og at Stoltenberg burde konsentert seg om noen hovedpunkter.

Ingen stor sak

- Talen satte regjeringens arbeid inn i en historisk sammenheng og fokuserte på de fire viktigste områdene framover: Fornyelse, fordeling, kultur og kunnskap og internasjonal solidaritet. Det viktigste er kanskje ikke at talen ble holdt, men at den foreligger og er tilgjengelig for alle.

Mange spør: Hvor er den ene store saken? Kanskje den ikke finnes. Velferd avhenger av mange ting, alle ting henger sammen, sier Støre, som er lei kritikken for manglende visjoner og lite nytt.

Vil levere

- Det er ikke bare å komme med noe nytt hver gang man tar ordet. Vi ønsker også å levere det som er vedtatt. Eldreplanen for eksempel fikk liten oppmerksomhet da den ble lagt fram. Nå leverer vi resultater dag for dag, krone for krone. Å ta vare på velferdssamfunnet er en stor visjon. Det er et løft, sier Støre.