- Bryr seg ikke filla om Gaza

Brannbomber, fyrverkeri, kniver og slagvåpen beslaglagt. Politiet har tauet inn rundt 20 personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stabsjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt betegner opptøyene i forbindelse med pro-Israel-demonstrasjonen som «ille ut fra norske forhold».

- Bryr seg ikke om Gaza- Vi er frustrerte over graden av aggresjon som viste seg veldig tidlig, sier Fredriksen til Dagbladet.no.

Rundt 20 personer er innbrakt av politiet etter å ha utført ulovligheter i Oslos gater.

«Flere personer er pågrepet og siktet for blant annet vold mot politiet eller legemsbeskadigelse. Andre er innbrakt i medhold av politilovens § 8 ut fra hensynet til den alminnelige ro og orden», skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

- Vi har beslaglagt molotov coctails, fyrverkeri, kniver og slagvåpen. Disse personene har liten respekt for ytringsfriheten. De bryr seg ikke filla om den virkelige konflikten på Gaza, sier stabsjefen.

Fredriksen synes politiet klarte å forsvare den lovlige demonstrasjonen på en god måte, selv om den ble noe forstyrret og amputert.

- Vi måtte skille den lovlige fra den ulovlige demonstrasjonen. En så tidlig eskalering var ikke noe vi ønsket, sier Johan Fredriksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.