Brysomt brorskap

NEW YORK (Dagbladet): Bill Clintons halvbror, Roger Clinton, etterforskes nå for å ha tatt imot flere millioner kroner - mot løfte om benådning av langt flere enn de seks navnene han satt på benådningslista til presidentbroren i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg venter han på dom for fyllekjøring i California fra februar i år. Nå anklages popsangeren Roger for å ha svindlet en 84 år gammel Texas-kvinne for over 1,8 millioner kroner. Pengene skulle skaffe hennes bedrageridømte sønn, Garland Licecum, benådning, men navnet hans ble ikke engang satt på lista som Roger Clinton sendte sin bror.

Licecums gamle mor og tidligere serveringsdame tok ut 900000 kroner av sitt pensjonsfond, mens en bror tok ut resten av pengene som ble overlevert Roger Clinton i Little Rock i Arkansas.

Etter at lista med de 177 Bill Clinton benådet på sin siste dag i presidentstolen ble kjent og familien Licecum ikke fant Garlands navn der, skjønte de at de var blitt lurt.

Rådgivning

Roger Clinton fikk også 450000 kroner fra mafiafamilien Gambino i håp om at Rosario Gambino skulle bli benådet. Gambino soner en dom på 45 år for salg av heroin. Hans navn sto heller ikke på noen liste som ble sendt Det hvite hus. Den eneste som ble benådet i januar var Roger Clinton, som har en narkodom fra 1985 hengende over seg.

Så langt innrømmer Roger Clinton og hans kompanjonger at de har mottatt pengene, men de hevder alle det har vært for finansiell rådgivning.

Benådningsfirma

Rogers eskapader hjelper ikke presidentbroren Bill som er under etterforskning av en føderal dommer i New York. Bill Clinton etterforskes for blant annet å ha benådet den søkkrike Marc Rich, som de siste 20 årene har levd i utlendighet og er anklaget for svindel av meget alvorlig art. Richs tidligere kone skal ha gitt millioner i demokratiske valgkampmidler som man nå vil spore tilbake til Marc Rich og søknaden om benådning.

MILLIONSVINDLER: Roger Clinton etterforskes for å ha utnyttet sin halvbror Bill Clinton i en omfattende millionsvindel. Brødrene omfavner hverandre her på en bluesklubb i Hollywood i 1995, men slektskapet har skapt mye hodebry for ekspresidenten.