Brytebjørn slo ned og drepte 24-åring

Sam Mazzola lot folk bryte mot bjørnene sine i 25 år. Nå er en mann blitt drept.

DYREHAGE: Politiet gikk inn og sikret bevis i Sam Mazzoles dyrehage med eksotiske dyr etter at en 24-åring ble drept av en bjørn. Foto: AP
DYREHAGE: Politiet gikk inn og sikret bevis i Sam Mazzoles dyrehage med eksotiske dyr etter at en 24-åring ble drept av en bjørn. Foto: APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Sam Mazzola reiste rundt i USA i 25 år og lot studenter og bargjester slåss mot bjørnene sine.

For to år siden var det imidlertid slutt på «moroa» - Mazzola ble ilagt en bot på 13 950 dollar for å arrangere bjørnebryting uten lisens, for å ha nektet inspeksjoner og for å ha trakassert politiet.

Til sitt forsvar sa Mazzola at 22 000 mennesker hadde utfordret en bjørn i brytekamp - uten at noen hadde kommet til skade.

- Jeg har kjempet for retten til å drive med dette i 20 år, jeg kommer ikke til å gi meg nå. Jeg skal fortsette å kjempe, sa Mazzola tilbake i mars 2007.

Siden dommen for to år siden har det vært rolig rundt Mazzola og bjørnene hans.

BRYTEKAMP: Her slåss mann mot bjørn. Ifølge Mazzola har 22 000 amerikanere målt krefter mot bjørner - ingen har kommet til skade. Men i dag gikk det galt. Foto: CBS
BRYTEKAMP: Her slåss mann mot bjørn. Ifølge Mazzola har 22 000 amerikanere målt krefter mot bjørner - ingen har kommet til skade. Men i dag gikk det galt. Foto: CBS Vis mer

Inntil i dag.

Nyhetsbyrået AP melder nå at en bjørn skadet en 24-åring i Cleveland, Ohio. Mannen ble sendt til sykehus, men døde seinere av skadene.

Ifølge Fox driver Mazzola en slags dyrehage, World Animal Studios, der det blant annet er mange bjørner. Lista over klager fra dyrevenner er lang. Mazzola har også drevet dyrebutikker. Politiet raidet i dag dyrehagen og sikret bevis etter dødsfallet.

Fox News melder at Mazzola fikk et illebefinnende etter at bjørnen hans drepte 24-åringen, det er ennå ikke klart hvordan det går med bjørneentusiasten. Det er ennå usikkert om Mazzola hadde lov til å eie bjørnen som slo ned og drepte mannen.

• Se video av en brytekamp mellom mann og bjørn her.