Bryter all kontakt med Israel

Palestinske selvstyremyndigheter brøt i dag all kontakt med Israel. Ni palestinere, deriblant ei åtte år gammel jente, ble drept av israelere i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Palestinerne brøt kontakten med Israel som en reaksjon på de israelske operasjonene i to flyktningleirer på Vestbredden.

- Alle møter er verdiløse, sa Ahmed Abdel-Rahman, en av Yasser Arafats nærmeste rådgivere, til den arabiske TV-stasjonen al-Jazeera.

- Det blir ingen sikkerhetsmøter eller politiske møter så lenge Israel fortsetter raidene, ødeleggelsen og drapene i leirene, sa han.

8-åring drept i israelsk angrep

Ei åtte år gammel palestinsk jente ble i dag drept i et israelsk helikopterangrep mot Jenin på Vestbredden, opplyser palestinsk politi.

Samtidig som helikoptrene gikk til angrep, lette israelske soldater etter militante palestinere på bakken. En israelsk soldat ble drept i en skuddveksling, ifølge et palestinsk øyenvitne.

Jenta var den sjette palestineren som ble drept i Jenin i dag. I tillegg minst ble sju mennesker drept da hæren startet operasjonen torsdag.

Dramatisk appell fra Arafat

Palestinernes leder Yasser Arafat oppfordrer verden til å reagere mot Israel før hele Midtøsten styrtes i kaos.

- Jeg ber hele verden reagere før en tilstand av kaos oppstår i hele Midtøsten-regionen, sa Arafat til journalister ved hovedkvarteret hans i Ramallah på Vestbredden.

- Det er en ny massakre på det palestinske folket, tilføyde han.

Det var Arafats første offentlige kommentar etter at israelske styrker innledet et angrep på to flyktningleirer på Vestbredden torsdag. Minst 18 palestinere skal være drept i angrepene.

(NTB-Reuters-AFP-Dagbladet.no)

<B>SPRINGER FOR LIVET: </B>Palestinske ungdommer rømmer for livet etter å ha kastet stein mot israelske soldater i Ramallah i dag.<br>Foto:EPA PHOTO AFPI/ABBAS MOMANI
<B>BER VERDEN REAGERE: </B>Yassir Arafat på en pressekonferanse i dag, hvor han ba hele verden om å reagere før det blir bare kaos på Vestbredden.<br>Foto: AP/Nasser Nasser
<B>LETER ETTER PALESTINERE:</B>Israelske soldater prøver å sparke inn ei dør i søken etter militante palestinere i flyktningleiren Balata. Minst 18 palestinere skal være drept i angrepene på to flyktningleirer på Vestbredden de siste dagene.<br>Foto: REUTERS/Abed Omar Qusini