Donald Trump:

Bryter egen tradisjon

Vanligvis feirer USAs president den amerikanske høytida på sin private golfklubb i Florida. I år bryter Donald Trump sin egen tradisjon.

I OFFENTLIGHETEN: Onsdag viste Donald Trump seg offentlig for første gang siden valgnederlaget. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med ett unntak har ikke USAs president Donald Trump vist seg offentlig siden valgnederlaget mot Demokratenes Joe Biden for to uker siden.

Den offisielle timeplanen til presidenten er nesten helt tom. På innsida av Det hvite hus skal en nedstemt Trump veksle mellom å oppholde seg i boligen og på Det ovale kontor og bruker tida på å se på TV og tenke på gjenvalg i 2024, ifølge New York Times.

Lite tyder på at han vil bryte det mønsteret med det første.

TAP ELLER SEIER: Donald Trump har ved flere anledninger unngått å svare på om han vil søre for en fredfull overføring av makt ved et valgtap mot Joe Biden. Vil han nekte å gå av? Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Tradisjon tro

Neste torsdag feirer amerikanerne «Thanksgiving», takksigelsesdag på norsk. Høytida samler amerikanske familier rundt middagsbord, gjerne med den tradisjonelle retten som hører med til dagen - kalkun.

I Trumps tre år som president har han og familien feiret og tilbrakt høytida på Mar-a-Lago, Trumps private klubb, med tilhørende golfbane og spa, i Palm Beach i Florida.

I år bryter han sin egen tradisjon, ifølge Associated Press.

FIKK SPARKEN: Flere sentrale personer i Pentagon har på under 24 timer fått sparken av Donald Trump, nå slår flere alarm. Video/foto: AP/ US GOV Vis mer

Blir «hjemme»

Nyhetsbyrået skriver at Trump-familien i år ikke vil tilbringe høytida på Mar-a-Lago, men heller holde seg «hjemme» i Det hvite hus.

Det bekrefter Stephanie Grisham, Melania Trumps talsperson, på Twitter.

Hva årsaken er, er ikke kjent, men spekulasjonene i amerikansk presse går ut på at Trump ikke ønsker å vise seg offentlig etter valgnederlaget.

SPILLER MYE: Donald Trump skal i løpet av fire år spilt like mye som Obama gjorde på åtte. Video: AP Vis mer

Besøkte kirkegård

Etter valgnatta 3. november, har Trump bare blitt avfotografert utenfor Det hvite hus ved to anledninger.

Siste gang var i forrige uke da han deltok en markering til minne om falne veteraner på krigskirkegården Arlington på veterandagen.

Første gang var samme uka valget fant sted. Da reiste Trump til Sterling i Virginia for å spille golf, én av presidentens favoritthobbyer.

GIR INTERVJU: Barack Obama har gitt CBS et intervju etter valget og går hardt ut mot Donald Trump. Video: CBS via YouTube Vis mer

Stor-golfer

USAs 45. og nåværende president har tilbrakt mye tid på golfbanen i løpet av sitt presidentskap.

Han skal ha besøkt golfbaner hele 287 ganger siden 20. januar 2017, ifølge nettstedet TrumpGolfCount.com, som holder oversikt over presidentens golfing.

Ifølge dem utgjør det 2619 timer med golf.

Til sammenlikning er det onsdag 1398 dager siden Trump ble innsatt som president 20. januar 2017.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer