Bryter løftene for å redde økonomien

- Når de økonomiske forutsetningene endrer seg, er ingen hellige kyr helt hellige. Hensynet til landets økonomi er viktigst, sier Senterpartiets Johan J. Jakobsen, og varsler dermed brudd på valgløfter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det vil være viktig for regjeringen å vise at den kan føre an i den økonomiske politikken. Jeg er ikke i tvil om at den vil det. Men det er viktig at regjeringen ikke går lutrygget til denne oppgaven, men viser lederskap og handlekraft. Regjeringen må vise at den kan styre også i motgang. Dette vil gi autoritet og skape tillit i markedet, sier Jakobsen.

Han slår nå fast at verken Voksenåsen-erklæringen, partiprogram eller stortingsvedtak kan følges til punkt og prikke dersom de økonomiske forutsetningene endrer seg. Sp's parlamentariske leder gir full støtte til statsminister Kjell Magne Bondevik som i Vårt Land i går bekreftet at regjeringen vil bryte løfter for å få til et tilstrekkelig stramt budsjett.

Redusert tempo

- Voksenåsen-erklæringen er forpliktende, men når det økonomiske handlingsrommet er blitt mindre, må vi akseptere at en del tiltak må gjennomføres i noe slappere tempo. Hensynet til sunnheten i landets økonomi må gå foran både Voksenåsen-erklæringen og partiprogrammene. Alle partier tvinges til å ta en ny økonomisk virkelighet inn over seg, sier Jakobsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer