Kellyanne Conway

Bryter med Trump

Tidligere rådgiver for Donald Trump, Kellyanne Conway, er den foreløpig siste i rekken av folk rundt ham som nå distanserer seg fra ham.

VAR NÆRE: USAs president, Donald Trump, og rådgiveren Kellyanne Conway sammen på valgnatta i 2016. Foto: REUTERS/Mike Segar/File Picture
VAR NÆRE: USAs president, Donald Trump, og rådgiveren Kellyanne Conway sammen på valgnatta i 2016. Foto: REUTERS/Mike Segar/File Picture Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Conway var et svært profilert fjes i Trump-administrasjonen fram til i høst da hun sluttet som rådgiver i Det hvite hus av familiære årsaker. Før det var hun også valgkampsjef for Trump under valgkampen i 2016. I et intervju fredag distanserer hun seg imidlertid fra Trump og sier at Joe Biden er den tilsynelatende vinneren av presidentvalget.

Trump selv hevder fortsatt at valget ble stjålet fra ham gjennom omfattende valgfusk. Over én måned etter valget, har han fortsatt ikke lagt fram noen dokumentasjon på denne alvorlige anklagen.

- Dersom du ser på det totale stemmeantallet i valgmannskollegiet, ser det ut til at Joe biden og Kamala Harris vil vinne fram. Jeg forventer at valgmennene vil sertifisere det og at det vil bli offisielt. Vi, som nasjon, vil gå videre, fordi det er det vi alltid gjør, sier Conway i et intervju med The 19th.

ENDRING: I snart fire år har Kellyanne Conway forsvart Donald Trump i offentligheten. Da hun nylig dukket opp på skjermen, var det derimot noe helt annet enn meningene hennes som sørget for debatt i sosiale medier. Foto / video: NTB Scanpix / FOX News / AP Vis mer

- Prøver alle muligheter

Fredag kveld lokal tid godkjente også California resultatet av presidentvalget 3. november. Det sørger for at påtroppende president Joe Biden får mer enn de 270 valgmennene han trenger. Dermed ligger alt fortsatt til rette for at han vil bli USAs neste president 20. januar.

Siden valget har Trumps advokater, ledet av Rudy Giuliani, forsøkt å vinne fram med søksmål og anklager om valgfusk i en rekke vippestater. I all hovedsak er søksmålene blitt blankt avvist i rettsvesenet som mener Giuliani og co ikke har lagt fram noen troverdig bevis for sine voldsomme påstander.

- Presidenten ønsker å prøve alle sine juridiske muligheter, slik han har sagt tydelig mange ganger. Teamet hans gjør det, og det er hans rett, sier Conway i intervjuet.

Hun lover også å samarbeide med framtidige administrasjoner.

- Dersom det er noe jeg noensinne kan gjøre for å hjelpe, kan de regne med meg, sier hun i intervjuet.

Fredelig overføring

Hun understreker også at det er viktig å få en fredelig overføring av makta og trekker fram hvordan General Services Administration (GSA) omsider gikk med på å starte den formelle overføringsprosessen i forrige uke.

- Vi vil at motorene hos myndighetsapparatet skal fortsette å gå, sier Conway.

Kommentarene hennes blir lagt merke til fordi både Trump og svært mange Trump-allierte fortsatt ikke har anerkjent Bidens valgseier, skriver The Hill.

Uttalelsene kommer også etter at Trumps justisminister William Barr denne uka ga et intervju til nyhetsbyrået AP. Fram til nå ha han vært en av Trumps mes lojale allierte, men i intervjuet sier han at justisdepartementet ikke hadde funnet bevis for omfattende valgfusk som kan endre valgresultatet.

ALTERNATIVE FAKTA: Kellyanne Conway, rådgiveren til president Donald Trump, sier pressesekretæren i Det hvite hus la fram «alternative fakta» om antall oppmøtte på innsettelsesseremonien. Video: MEET THE PRESS-NBC NEWS'/AP Vis mer

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer