HARDHAUS: Iranis President Mahmoud Ahmadinejad er sterkt antivestlig. Det er utenkelig at demonstrasjonen på britisk ambassadeområde i Teheran ikke er godkjent av myndighetene. (AP Photo/Presidency Office, Ebrahim Seyyedi)
HARDHAUS: Iranis President Mahmoud Ahmadinejad er sterkt antivestlig. Det er utenkelig at demonstrasjonen på britisk ambassadeområde i Teheran ikke er godkjent av myndighetene. (AP Photo/Presidency Office, Ebrahim Seyyedi)Vis mer

Bryter seg inn i britisk ambassade i Teheran

Demonstranter har tatt seg inn i den britiske ambassaden i Teheran, og tent på det britiske flagget, melder BBC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iransk TV sender direkte fra ambassadeområdet. BBC melder også om at det kastes stein mot ambassaden, og at flere vinduer er knust.
Det britiske flagget som er tent på, er erstattet med et iransk flagg.

Demonstrasjonen på det britiske ambassadeområdet er ulovlig, siden området er å betrakte sombritisk territorium, ifølge internasjonale lov.

Demonstrasjonen kommet etter at Storbritannia har tatt til orde for ytterligere sanksjoner mot det iranske presteregimet, fordi USA og EU frykter at Iran er i ferd med å lage atomladninger og raketter som kan frakte dem.

Det er hovedsaklig studenter som står bak demonstrasjonen. De roper slagord som: «Den britiske ambassaden bør okkuperes», og «Død over England».

En av demonstrantene skal vifte med et innrammet bilde av dronning Elizabeth.