- Bryter SV- og SP-garanti

Skritflig Mongstad-garanti seinest i mai 2009, påpeker Frp.

- SEINEST I MAI 2009:  Olje- og energiministeren går tilbake på alle løfter som hans forgjengere har gitt, mener Fremskrittspartiets energipolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen - her i kø for å komme inn på klimakonferansen i København sist desember. FOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET.
- SEINEST I MAI 2009: Olje- og energiministeren går tilbake på alle løfter som hans forgjengere har gitt, mener Fremskrittspartiets energipolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen - her i kø for å komme inn på klimakonferansen i København sist desember. FOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen bryter SVs garanti om CO2-rensing på Mongstad innen 2014, mener Frp.

- Energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) går nå tilbake på alle løfter hans forgjengere har gitt om framdrift på Mongstad, mener Frps energipolitisk talsmann Ketil Solvik-Olsen.

- Både daværende energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) og SVs Kristin Halvorsen garanterte i Stortinget 18. oktober 2006 at rensing skulle finne sted innen 2014.

Senest i mai 2009 bekreftet de rødgrønne partiene skriftlig at løftet sto ved lag.

- Nå avfeier Riis-Johansen dette på en arrogant måte og bekrefter nok en gang at regjeringen har lurt velgerne, sier Solvik-Olsen.

Krever redegjørelse

Han mener miljøbevegelse har all mulig grunn til å føle seg lurt i saken og krever at Riis-Johansen snarest kommer med en redegjørelse i Stortinget.

- Regjeringen har ikke gjort godt forarbeid når prosjektet utsettes med fire år bare ett år etter de fremmet saken for Stortinget. Jeg forventer at Regjeringen nå vil diskutere «månelandingsprosjektet» med litt mer ydmykhet. Terje Riis-Johansen må derfor snarest komme til Stortinget og redegjør om saken, sier Solvik-Olsen.

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer