Bryter tausheten om abortstriden

Abortmotstandere skal ha rådet president Donald Trump til å holde seg unna debatten. Natt til søndag brøt han tausheten.

TAUS: Donald Trump er ikke vanligvis forsiktig med å uttale seg, men rådes til å bruke energien sin på annet enn abortkamp for tiden, skriver Politicot. Foto AFP/ NTB Scanpix
TAUS: Donald Trump er ikke vanligvis forsiktig med å uttale seg, men rådes til å bruke energien sin på annet enn abortkamp for tiden, skriver Politicot. Foto AFP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

USA-president Donald Trump sies å ha utviklet et oppriktig engasjement mot abort.

Tidligere i år tok han sågar opp temaet i sin State of the Union-tale. Den siste tiden har det imidlertid vært tyst fra presidenten.Det til tross for at abortdebatten har tatt full fyr i USA den senere tiden, etter at flere stater har vedtatt lovendringer som innskrenker kvinners rett til abort.

Men natt til søndag brøt presidenten tausheten.

- Som de aller fleste vet, og for de som ønsker å vite, så er jeg veldig for liv, med tre unntak: Ved voldtekt, incest eller for å beskytte moras liv. (...) Radikale venstre, som ønsker abort på et seint tidspunkt i svangerskapet, imploderer med dette. Vu må stå sammen og vinne for livet i 2020, skriver Trump gjennom flere Twitter-poster.

Bedt om å holde munn

Det er abortmotstandere som har rådet ham til å holde munn i frykt for at det kan styrke motparten i de ventede søksmålene, skriver Politico.

- Hvis han sa noe nå, ville det gjøre det mer sannsynlig at en eller annen føderal dommer ville slå ned på det noe av disse statene har gjort, sier abortmotstander Jerry Falwell Jr, som snakket med Trump på telefon i forrige uke, til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer