Buchardt har solgt for 160 millioner på Hafjelltoppen

<div><span style="background-color: initial;">Anders Buchardt og faren Arthur Buchardt opplever stor suksess med sitt hyttekonsept på Hafjell.&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">Foto:    Jørgen Hyvang.</span></div>
Anders Buchardt og faren Arthur Buchardt opplever stor suksess med sitt hyttekonsept på Hafjell. Foto: Jørgen Hyvang.
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det er ingen tvil om at vi har hatt markedet med oss, sier Anders Buchardt til Finansavisen på telefon fra alpin­bakken. Sammen med faren Arthur Buchardt står han bak leilighetsprosjektet på Ilseterlia ved Hafjelltoppen. Prosjektet drives gjennom selskapet AB Invest, som eies av far og sønn.

Byggingen på Hafjelltoppen startet våren 2015, og det første salgstrinnet ble lagt ut i markedet litt før det. I oktober i år var alle de 40 leilighetene utsolgt.

- Andre og siste byggetrinn ble ferdigstilt og overlevert i begynnelsen av desember, og alle leilighetene er nå solgt, bekrefter Buchardt til Finansavisen.

Vil bygge mer

Prisene på de 40 leilighetene spenner fra 3,4 til 5 millioner koner, og størrelsen fra 71 til 104 kvadrat­meter. Totalt har far og sønn Buchardt solgt leiligheter i prosjektet for drøyt 160 millioner kroner.

- Hvordan har lønnsomheten vært?

- Den har vært helt grei. Det er dyrere å bygge på fjellet og kvalitetsmessig har vi lagt listen over normalen. Da gjør det at marginen er helt ok, sier Buchardt til Finansavisen.

På grunn av det gode salget planlegger de nå å sette i gang med bygging av ytterligere 20-30 leiligheter på et par andre tomter de har i området.

Gode tider

At de har hatt markedet med seg, bekrefter Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.

- 2016 har vært et rekordår i fjellhyttemarkedet. Det gjelder både antall omsetninger, prisene, antall tomter solgt, og antall nye hytter som er igangsatt. Det bygges hytter over en lav sko, sier Øye til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Rekordår i hyttemarkedet - spår videre oppgang
Ivar eier 20.000 leiligheter - tjente 3,1 milliarder kroner