Buck (3) ble skutt i hodet med en hagle og forlatt i en søppelpose ute i kulda for å dø

- Han er veldig modig, sier hundens nåværende eier til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tre år gamle hunden, kjent som Buck, ble utsatt for grov dyreplageri i Texas i USA. Mot alle odds overlevde hunden.

Lørdag la en tilfeldig forbipasserende merke til at en søppelpose som hang på et gjerde langs veien rørte på seg. Han løftet ned posen og ble sjokkert over hva han fant.

Den tre år gamle hunden, som er en blandingsrase, ble skutt i hodet med en hagle, dumpet i en søppelpose og forlatt ute i kulda for å dø. Veterinærene regner med at Buck hang ute i kulda med ekstreme smerter, forvirret og uten mulighet til å se i over 10 timer.

SKUTT: Buck ble truffet av flere titalls hagl da han ble skutt i ansiktet med en hagle. Foto: Facebook/privat
SKUTT: Buck ble truffet av flere titalls hagl da han ble skutt i ansiktet med en hagle. Foto: Facebook/privat Vis mer

Mannen tok raskt kontakt med Tami Augustyn, en kjent lokal dyre-elsker. Hun tok raskt affære og fikk tatt med mirakelhunden til en dyreklinikk. Buck reddet livet, men kan ha fått permanente skader på øynene, og det er høyst usikkert om hunden vil noen gang se igjen.

Operasjoner I tillegg undersøker legene om hunden kan ha fått varig hjerneskade.

Når Dagbladet tar kontakt med kvinnen, blir hun overrasket over at nyheten har nådd Norge.

- Wow, Norge sier du? så spennende! sier Augustyn til Dagbladet.

STYGGE SKADER: Selv om Buck har mest alvorlige skader i øynene, ble han også truffet flere stedet i munnen. Foto: Facebook/privat
STYGGE SKADER: Selv om Buck har mest alvorlige skader i øynene, ble han også truffet flere stedet i munnen. Foto: Facebook/privat Vis mer

Hun befinner seg på dyreklinikken og følger nøye med på hundens utvikling.

- Nå skal han ha enda en øyeoperasjon innen en time. Det er fortsatt mye som kan gå galt, og hvis ikke denne operasjonen blir vellykket, må legene operere på nytt, sier hun.

I guds hender Det kan ta mellom to og fire uker før de får svaret på om operasjonen var vellykket.

- I verste fall, hvis begge operasjonene mislykkes, er legene nødt til å fjerne begge øynene hans. Men jeg føler at gud har en finger med i spillet og han vil ikke tillate at det skjer, sier Augustyn optimistisk.

BLIND: Buck må gjennomgå flere øyeoperasjoner i håp om å få tilbake synet. Det er høyst usikkert, sier dyrlegene. Foto: Facebook/privat
BLIND: Buck må gjennomgå flere øyeoperasjoner i håp om å få tilbake synet. Det er høyst usikkert, sier dyrlegene. Foto: Facebook/privat Vis mer

Hun forteller også at politiet har åpnet etterforskning i saken.

- I tillegg har det også blitt lovet en dusør til den eller de som kommer med opplysninger som fører til at den ansvarlige blir tatt, sier hun.

Hun er overrasket over hvor godt hunden tar det.

VARM KLEM: Tami Augustyn gir Buck en god og varm klem. Foto: Facebook/privat
VARM KLEM: Tami Augustyn gir Buck en god og varm klem. Foto: Facebook/privat Vis mer

- Buck er en glad hund full av kjærlighet. Jeg tror også han merker all kjærligheten og godheten fra fansen sin, har har blitt en lokal kjendis. Det er nok derfor han logrer så mye, til tross for at han har store smerter i øynene. Han er veldig modig, avslutter hun.

Pengestøtte Augustyn fant raskt ut at hun ikke hadde penger til alle medisiner og operasjoner Buck trengte, og tok til Facebook for å få hjelp.

Hun startet siden Buck Needs Bucks for his Buckshot Injuries og det tok ikke lang tid før pengene strømmet inn.

I løpet av tre dager hadde hun fått inn 10 000 dollar, skriver nydailynews.com.

FUNNET: I denne søppelsekken ble Buck funnet, alvorlig skadd. Foto: Facebook/privat
FUNNET: I denne søppelsekken ble Buck funnet, alvorlig skadd. Foto: Facebook/privat Vis mer

- Jeg ble helt sjokkert, sier Augustyn til avisen.

Med penger på konto har hun nå råd til å gi Buck all den behandlingen han trenger.

Men hun har fortsatt mye penger til overs, og planlegger nå å starte en organisasjon for å hjelpe mishandla hunder. For det er ikke første gang hun har vært en reddende engel. Hun hjalp nylig tre forlatte valper hun fant langs veien, sier hun til avisen.

FRAMSKRITT: Her er Buck ute på sin første luftetur etter angrepet. Det tok noen dager før hunden klarte å bevege seg rundt. Foto: Facebook/privat
FRAMSKRITT: Her er Buck ute på sin første luftetur etter angrepet. Det tok noen dager før hunden klarte å bevege seg rundt. Foto: Facebook/privat Vis mer

- Det jeg gjorde med Buck er ikke noe annerledes enn det jeg har gjort en million ganger før. Eneste forskjellen var at han var lagt i en søppelpose og hengt opp på et gjerde, sier Augustyn.