Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Budbilsjåfør siktet i samme våpensak som Arfan Bhatti

En 37 år gammel mann er siktet og varetektsfengslet i samme våpensak som islamisten Arfan Bhatti.

SIKTET: Politiet gjorde våpenfunn i en Oslo-leilighet tidligere denne måneden. Nå er en budbilsjåfør siktet i samme sak som Arfan Bhatti. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SIKTET: Politiet gjorde våpenfunn i en Oslo-leilighet tidligere denne måneden. Nå er en budbilsjåfør siktet i samme sak som Arfan Bhatti. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som driver et lite budfirma, erkjenner å ha mottatt og oppbevart våpnene politiet har funnet. Men 37-åringen nekter, angivelig av frykt for sin egen sikkerhet, å oppgi hvem som ba ham oppbevare dem, skriver VG.

Våpenfunn i en Oslo-leilighet
Han hevder han mottok våpnene en ukes tid før han ble pågrepet.

Mannens forsvarer Eitya Rehman henviser til politiet og vil ikke kommentere saken. Politiet vil ikke kommentere om de mistenker Arfan Bhatti (39) for å være oppdragsgiveren.

37-åringen kom i politiets søkelys i kjølvannet av at politiet gjorde våpenfunn i en Oslo-leilighet tidligere denne måneden. Budbilsjåføren ble siktet den 15. mai. Dagen etter pågrep politiet Bhatti. Etterforskningen mot ham startet allerede lørdag 13. mai, kom det fram da Bhatti ble framstilt for varetektsfengsling 16. mai.

Bhatti nekter
- Navnet til Bhatti kom raskt inn i saken, og tirsdag var etterforskningen kommet så langt at vi mente det både forelå skjellig grunn til mistanke og fare for bevisforspillelse, opplyste politiadvokat Anne Cathrine Aga da.

Bhatti er siktet etter straffelovens paragraf 190 som gjelder ulovlig befatning med skytevåpen, eksplosiver og utgangsstoffer for eksplosiver. Siktelsen går på anskaffelse av våpen. Bhatti selv nektet for å ha noe med våpenfunnet å gjøre.

(NTB)

Hele Norges coronakart