«Budbringeren» i millionstrid

Vanligvis er det underskuddene i norsk filmproduksjon som skaper ufred, men nå er det oppstått strid om hvorvidt Norsk Film AS skal ha milliongevinst for å ha skutt inn 800000 i «Budbringeren».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Spørsmålet er om et selskap som bidrar med statlige midler skal opptre som en hvilken som helst annen kapitalist, sier «Budbringer»-produsent Dag Nordahl i selskapet MovieMakers.

Avkastning

For ikke bare får Norsk Film AS tilbake sine 800000 kroner før MovieMakers får dekket sine utlegg: Siden inntektene fra salget av filmen til utlandet er større enn noen kunne drømme om på forhånd, får Norsk Film AS en million til, kanskje enda mer - og totalt en avkastning som i forhold til innskutt kapital er bedre enn det MovieMakers selv får.

Det var på et tidspunkt da pengenøden var stor at Nordahl gikk til Norsk Film AS og ba om 800000 kroner. Disse pengene var helt nødvendige for å få gjennomført produksjonen.

Knipe

Norsk Films bidrag var ingen statlig filmstøtte, men et påfyll av risikokapital på linje med det andre private investorer hadde gått inn i prosjektet med. Nordahl var i en finansiell knipe da han undertegnet den gunstige avtalen for Norsk Film AS - og forsøker nå å få den endret.

- Jeg svelget nok noen kameler da avtalen ble inngått, men jeg står selvsagt ved mitt ord, sier Nordahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer