«Budbringeren» ut til verden

CANNES (Dagbladet): - Dette er bra. Veldig bra. Det er liksom...ja, det er jævlig rart! Sa Norges nye internasjonale filmregissør, Pål Sletaune, i Cannes i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter salget av en av Cannes-festivalens mest omtalte filmer, «Budbringeren», til 25 land over hele verden, og prisen for beste film i Kritikeruka.

- Det som er fantastisk er å komme ut i verden med en film, til nær sagt all verdens kinoer. Det er på en måte det man drømmer om. Man har kanskje gått der på Klingenbergkjelleren som gutt og sett på andre rare filmer som er kommet ut i verden, sier Sletaune.

Han er nordmann nummer to i filmhistorien som får en pris i Cannes. Anja Breien fikk den økumeniske prisen for «Arven» i 1979. Men for Sletaunes del følger 125000 kroner med æren.

Grusomhetens Teater

Sletaunes reisekamerat til Cannes, hovedrolleinnehaver Robert Skjærstad, er like lamslått, og gleder seg i grunnen mest til at han skal hjem til en ny festival, til en teaterfestival i Stockholm med «Grusomhetens Teater». Det er navnet på gruppa hans.

- Det er liksom litt mer virkelig det, enn dette sirkuset her, sier Skjærstad, som er blitt sammenliknet både med Tim Roth og Robert De Niro under oppholdet i glitterbyen.

- Det med De Niro var vel ment som en kompliment, sier han beskjedent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer