«Buddha» savnet

Etter ti måneder i meditasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En tenåringsgutt er savnet fra jungelen i Nepal. Tilhengerne hans tror han er den neste Buddha, melder CNN.

Ram Bahadur Banian (15) ble meldt savnet av sine tilhengere lørdag. Et polititeam ble sendt til jungelen i Bara, rundt 16 mil fra Nepals hovedstad Katmandu.

– Politiet etterforsker nå om gutten bare har vandret inn i jungelen, eller om han har blitt kidnappet, sier Santaraj Subedi i politiet.

Meditert i ti måneder

Banjan har sittet med kryssede ben og øynene lukket under et tre i jungelen siden 17. mai 2005. Tilhengerne hans hevder at han verken har inntatt mat eller drikke i denne perioden.

Mange tror gutten er en reinkarnasjon av den første Buddha, Siddharta Gautama. De siste månedene har tusenvis av personer kommet for å få et glimt av gutten under treet.

Men de besøkende har bare fått lov til å se Banjan mellom soloppgang og solnedgang, og bare fra en avstand på to og en halv meter. Tilhengerne hans har nemlig hindret publikum å se på han om natten ved å plassere en skjerm foran han.

Gutten ble sist sett på fredag.

.

TI MÅNEDER I MEDITASJON: Under dette treet i jungelen i Nepal skal Banjan ha meditert i ti måneder. Foto: Scanpix/AP
TI MÅNEDER I MEDITASJON: Under dette treet i jungelen i Nepal skal Banjan ha meditert i ti måneder. Foto: Scanpix/AP Vis mer