Buddha sprengt i lufta

Nå har Taliban-regimet i Afghanistan sendt ut bildene som viser at de 1500 år gamle Buddha-statuene er sprengt i stykker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Qatars tv-kanal, Al-Jazeera, er sett på som den beste og mest troverdige tv-kanalen i Midtøsten. I dag viste den bilder hvor du ser den minste av de to Buddha-statuene bli sprengt i stykker. Mens flammer og store røykskyer kom ut av fjellveggen, hører du i bakgrunnen utropet «Allahu akbar» - Gud er den største - runge utover dalen.

Kulturarv

De to statuene er henholdsvis 38 og 53 meter høye og ligger i den afghanske provinsen Bamiyan. De ble bygget for over 1500 år siden og ble sett på som svært viktige kulturskatter i verdenshistorien. Derfor har også det internasjonale samfunnet og flere muslimske stater bedt Taliban-regimet om å la minnesmerkene være i fred.

Det hjalp ikke. Buddhaene ble bombet sønder og sammen fordi det meget konservative Taliban-regimet mener at statuene er i strid med islamsk lov.

Det tok regimet to uker å ødelegge de to statuene.

SPRENGT GUDDOM:Taliban-regimet mener Buddha-statuer strider mot islam.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer