- Buddha-statuene er ødelagt

De unike Buddhastatuene i Bamiyan er allerede ødelagt, melder Taliban-regimet i Afghanistan. Statuene er fra år 200.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statuene var enorme, og hugget inn i sandsteinsklippene i Bamiyan i Afghanistan rundt år 200. De to spesielle statuene i Bamiyan er 50 og 35 meter høye. Mesteparten av statuene er allerede sprengt i filler, melder Taliban-regimet i dag, skriver CNN.

Fra hele verden har det strømmet inn protester mot de meningsløse ødeleggelsene. Også fra den islamske verden har det kommet protester, blant annet fra nabolandet Pakistan.

- Våre soldater jobber hardt for å ødelegge det som er igjen. De vil ramle ned snart, sier Talibans informasjonsminister Qudratullah Jamal.

Ingen uavhengige kilder har vært i stand til å bekrefte opplysningene fra Jamal, men uttalelsen kom etter flere rapporter om at ødeleggelser av statuer startet fredag.

Taliban-regimet vil kvitte seg med alle statuer og kunstskatter som er ikke-islamske.

De enorme statuene i Bamiyan er trolig bygd i det tredje århundre, i en kombinasjon av europeisk og asiatisk stil. Men protestene fra hele verden har ikke Taliban brydd seg om.

- Respekt for andre religioner deles av alle muslimer, sier Pakistans FN-ambassadør, har protesterte også mot ødeleggelsene.

Taliban-regimet har innført et strengt islamsk regime som verden ikke har sett maken til før. Taliban kontrollerer nå 90 prosent av Afghanistan, men fremdeles kjemper de mot Ahmed Shah Masood en av heltene fra krigen mot Sovjetunionen.

ØDELAGT: Statuene i Bamiyan i er allerede ødelagt, opplyser en talsmann for taliban-regimet i Afghanistan lørdag. Bildet er fra 1997.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer