USOLGT: Thereses gate 41 har prisantydning 50 millioner. Foto: Privatmegleren.
USOLGT: Thereses gate 41 har prisantydning 50 millioner. Foto: Privatmegleren.Vis mer

Budene sitter veldig langt inne

- Utviklerne er stort sett gått i dvale, sier eiendomsmegler Anders Langtind om bygårdsmarkedet i Oslo.

(Finansavisen): Mange er ute og sonderer terrenget, men budene lar vente på seg, sier eiendomsmegler Anders Langtind i Privatmegleren Ullevål, om bygårdsmarkedet i Oslo.

I perioden fra januar til september solgte Langtind ti bygårder i Oslo, med samlet salgsverdi på 740 millioner kroner.

Men inntil denne uken var det gått nær to måneder siden sist et bygårdssalg gikk i boks.

- Budene sitter veldig langt inne, sier Langtind til Finansavisen.

- Ikke kommet bud

I det åpne markedet har han nå salgsoppdrag på tre bygårder i Oslo, som alle har ligget for salg siden august.

- Vi hadde endel bud for et par uker siden, men det stoppet på 42 millioner. Da takket selger høflig nei, sier Langtind til avisen om bygården Thereses gate 41 på Bislett i Oslo, som har prisantydning 50 millioner kroner.

- Det ser nå ut til at vi kan komme i mål på rundt 45 millioner, men det er ikke endelig avklart, sier han til avisen.

I tillegg til Thereses gate 41 har Langtind salgsoppdraget på utleiegårdene Arups gate 2 A og 2 B i Gamlebyen, som ligger for salg med prisantydning 60 millioner kroner.

- Der er det ikke kommet noen bud engang. Den er nok for høyt priset.

- Gått i dvale

I september uttalte Langtind til Finansavisen at prisene på mange bygårder i Oslo nok var gått ned 10–15 prosent, sammenlignet med for ett år siden.

På samme tid solgte Langtind bygårdene Vogts gate 58 og 60 for 101,5 millioner kroner, nesten 10 prosent under prisantydningen på 110 millioner.

Etter det har han altså ikke hatt et eneste bygårdssalg, før denne uken. Da solgte han to bygårder i sentrale Oslo for til sammen 112 millioner kroner, men Langtind kan foreløpig ikke si hvilken adresse det dreier seg om.

Snart skal han også ut med en bygård i Erling Skjalgssons gate 24 på Frogner i Oslo. Bygården består av 18 utleieleiligheter, et ubebygd loft og vil få prisantydning på rundt 80 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

- Det er ganske stort vedlikeholdsetterslep på denne gården, men jeg vil tro den kan vekke interesse hos alt fra de som er ute etter en langsiktig kapitalplassering til de som vil kjøpe, pusse opp og selge leilighetene enkeltvis.

- Men den sistnevnte gruppen er vel ikke så aktive om dagen?

- Nei, utviklerne er stort sett gått i dvale, men på objekter som dette, så regner jeg med at noen av dem dukker opp igjen, sier Langtind.

Andre økonominyheter:

Rappet inn 6,4 millioner
Har sopt inn 20 mill. på å snakke med dyr