Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Budet kan stige

Kværner kan sitte med et ess i ermet som vil gjøre budet på Aker Maritime så attraktivt at Røkke & co likevel lar seg selge til den norske industrigiganten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsernsjef Kjell Almskog mer enn antyder at siste ord slett ikke er sagt i denne saken. Selv om Røkke allerede har sagt nei.

- Det er ikke aktuelt med et nytt, høynet bud. Vi er ikke ferdige med den formelle utformingen av budet ennå, og det vil være alle de ulike momentene i det dokumentet som teller, sier Almskog.

Hvilke momenter vil han ikke konkretisere.

- Nei, dette er ikke bare taktikk. Husk at budets størrelse avhenger av Kværners kurs, og kursen avhenger av utviklingen framover. Det kan godt skje ting som vil gjøre budet attraktivt. Og jeg vil ikke utelukke at det kan skje nå, sier Almskog.

Mye «goodies»

Han viser ikke mye av kortene. Men det er ikke så mye det Almskog sier, som måten han sier det på, som antyder at Aker Maritime kan ha en overraskelse i vente.

- Rett ut: Vet du om forhold som gjør at du forventer du en kursøkning i nærmeste framtid?

- Det vil jeg ikke si.

Kværners neste kvartalsrapport vil bli presentert 22. august. Men ifølge Almskog er det ikke disse tallene som eventuelt vil kunne skape en kursøkning som dermed vil få budet på Aker Maritime til å svulme.

Andre kandidater

Hvis Røkke og Aker Maritime ikke viser seg villige til å godta budet fra Kværner, vil den norske industrigiganten komme til å se seg om etter helt andre partnere.

- Det er aktuelt for oss å se andre veier. Ikke for å straffe verken Røkke eller AMA, men fordi vi må jobbe videre for å få en positiv utvikling, sier Almskog.