Budet kom for å hente en pakke, da han så beskjeden: «Ring 911»

33-åring siktet for vold og frihetsberøvelse.

MISHANDLET: En kvinne i USA ble mishandlet fysisk og seksuelt av sin egen mann. Hun hadde ikke mulighet til å kontakte politiet på egenhånd, men hun ble reddet av et bud som kom på døra. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann ansatt hos det amerikanske budfirmaet UPS, skulle kjøre ut pakker da han oppdaget skriften.

«Ring 911».

Og det gjorde budet.

Pågrep ektemannen

Ifølge CNN ringte han politiet etter å ha plukket opp pakken i et hus i Missouri i USA på tirsdag. Like etter gikk et SWAT-team inn i huset - der pågrep de en 33 år gammel mann.

Det var kona til 33-åringen som hadde skrevet på pakken. Mannen er nå siktet for familievold, seksuell omgang uten samtykke, frihetsberøvelse, ulovlig bruk av våpen og for å ha satt et barns liv i fare.

Årsaken til siktelsen er konas forklaring. Hun fortalte at hun ble holdt sperret inne i huset, og at hun ikke fikk lov til å gå ut.

- Fulgte rutinene

CNN skriver at det i rettsdokumentene kommer fram at et tre år gammelt barn befant seg i huset, sammen med paret.

Treåringen skal ha blitt innelåst på et soverom i 15 timer, uten tilgang på vann eller mat.

I tillegg til å ha sperret kona inne i huset, skal 33-åringen også ha slått og forgrepet seg på henne. Hun har også forklart at mannen truet med å drepe henne.

- Vi er takknemlige for at UPS-budet, som har jobbet der i mer enn et tiår, fulgte rutinene da han så en kunde i nød og at han kontaktet myndighetene etter at han så beskjeden om at han skulle ringe 911, skriver selskapet selv i en pressemelding, ifølge den amerikanske nyhetskanalen.

33-åringen kan slippe ut av fengsel mot en kausjon på 100 000 dollar - tilsvarende 850 000 norske kroner. Det er uvisst hvordan han stiller seg til siktelsen.