Sagene: 1.500 hadde skrevet seg på liste for de 25 leilighetene i Brochmanns gate 9. Foto: Romfarer Arkitekter AS.
Sagene: 1.500 hadde skrevet seg på liste for de 25 leilighetene i Brochmanns gate 9. Foto: Romfarer Arkitekter AS.Vis mer

Budrunder ga ekstragevinst på 17 millioner

- Interessen var enorm, sier eiendomsmegler Jørn Are Skjelvan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Interessen for 25 leiligheter på Sagene i Oslo var så stor at selgerne droppet fastpris. Budrunder sendte totalprisen til 105 millioner kroner, 17 millioner mer enn listeprisene ville gitt, skriver Finansavisen onsdag.

Budrunder - På sentrumsnære, små nybyggprosjekter tror vi det er lurt med budrunde, sier eiendomsmegler Jørn Are Skjelvan i DNB Eiendom Nybygg til Finansavisen.

Denne uken solgte han den siste boligen i Brochmanns gate 9 på Sagene i Oslo.

Prosjektet består av 25 leiligheter som er forventet ferdigstilt i andre eller tredje kvartal neste år. Leilighetene har en snittstørrelse på 52 kvadratmeter, hvorav den minste er 21 kvadratmeter og den største 93.

1.500 interessenter Da boligene ble lagt ut i markedet i slutten av april, var prisspennet 1,99 til 6,3 millioner kroner. I løpet av kort tid hadde 1.500 interessenter skrevet seg opp på listen.

- Interessen var enorm, og vi ble enig med selger at vi skulle kjøre budrunder, sier Skjelvan til Finansavisen.

- Var det investorer på kjøper-siden?

- Noen få, men for det meste var det folk som kjøpte for å bo der selv.

Høye priser Prisene som opprinnelig lå fra 1,99 til 6,3 millioner endte dermed i stedet på 2,1 til 7 millioner kroner. Den høyeste kvadratmeterprisen som ble oppnådd var 111.000 kroner, og i snitt ble kvadratmeterprisen for alle leilighetene 82.000 kroner.

Flere nyheter
- Bivirkningene i boligmarkedet kan bli kraftige
Sjeføkonom om boligboble: - Vi utelukker det ikke
Spår boligprisene opp 22 prosent i Oslo