Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Budsjett-kameratene er enige

Har et ferdig utkast de skal legge fram for stortingsgruppene.

NATTEVÅKERE: Etter å ha forhandlet til langt på natt, kom partene omsider ut av statsrådssalen på Stortinget. Avbildet er Frp's parlamenteriske leder, Harald Nesvik, og hans make i Høyre, Trond Helleland. Foto: Hvistendahl Jacques / Dagbladet
NATTEVÅKERE: Etter å ha forhandlet til langt på natt, kom partene omsider ut av statsrådssalen på Stortinget. Avbildet er Frp's parlamenteriske leder, Harald Nesvik, og hans make i Høyre, Trond Helleland. Foto: Hvistendahl Jacques / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Litt bleikere om nebbet enn vanlig kom budsjett-forhandlerne omsider ut fra statsrådssalen på Stortinget klokka 04.30 i natt.

Og endelig kunne de meddele at de har klart å bli enige - i hvert fall seg imellom.

- Vi har nå en skisse som vil bli forelagt for de respektive partienes gruppemøter klokka halv ti i morgen, sa Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland da han kom ut fra forhandlingsmøtet.

- Jeg tror skissen vi legger fram, kommer til å bli oppfattet som god i alle partiene, sa KrF-leder Knut Arild Hareide, som heller ikke hadde noen blygsel med å anbefale sin stortingsgruppe å gå for avtaleutkastet.

Det som gjenstår, er altså for partiene å legge avtaleutkastet fram for sine respektive stortingsgrupper fredag formiddag. Deretter følger om nødvendig et kort møte fredag formiddag hvor man kan gjøre eventuelle justeringer basert på tilbakemelding fra partigruppene - og så en pressekonferanse fredag ettermiddag der budsjettavtalen presenteres.

Frp's parlamentariske leder Harald T. Nesvik gjentok sin standardfrase denne budsjetthøsten - «ingenting er klart før alt er klart» - før han la til:

- Jeg mener vi har kommet så langt at jeg kan anbefale min gruppe å si ja til dette forslaget.

Venstre-leder Trine Skei Grande fulgte opp:

- Jeg har hvert fall noe som jeg kommer til å anbefal min stortingsgruppe å gå for. Og jeg håper de er glade for den jobben som er gjort i dette huset. Det er klart, dette er ikke det budsjettet som Venstre opprinnelig har laget, men vi har hatt noen klare prioriteringer på hva vi ønsket å endre, og det håper jeg min gruppe ser.

Alle partene hadde tro på å bli enige i forkant av forhandlingsmøtet som startet klokka 02.15 i natt, etter to foregående forhandlingsrunder torsdag forrmiddag og kveld.

På vei inn til det nattlige møtet sa Hareide:

- Vi har fått noe mer informasjon som gjør at vi er enda et steg nærmere enighet.

Som Dagbladet meldte tidligere i dag var en av de få sakene som gjenstod før det avgjørende møtet nå i natt, regjeringens forslag om redusert barnetillegg til uføretrygdede.

SAMMEN I SENTRUM: Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide sikrer mindretallsregjeringen Høyre/Frp parlamentarisk grunnlag i Stortinget. I budsjettforhandlingene har de to gjort sitt for å trekke et blåblått budsjett mot sentrum. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SAMMEN I SENTRUM: Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide sikrer mindretallsregjeringen Høyre/Frp parlamentarisk grunnlag i Stortinget. I budsjettforhandlingene har de to gjort sitt for å trekke et blåblått budsjett mot sentrum. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media