Budsjett-kameratene er enige

Har et ferdig utkast de skal legge fram for stortingsgruppene.

NATTEVÅKERE: Etter å ha forhandlet til langt på natt, kom partene omsider ut av statsrådssalen på Stortinget. Avbildet er Frp's parlamenteriske leder, Harald Nesvik, og hans make i Høyre, Trond Helleland. Foto: Hvistendahl Jacques / Dagbladet
NATTEVÅKERE: Etter å ha forhandlet til langt på natt, kom partene omsider ut av statsrådssalen på Stortinget. Avbildet er Frp's parlamenteriske leder, Harald Nesvik, og hans make i Høyre, Trond Helleland. Foto: Hvistendahl Jacques / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Litt bleikere om nebbet enn vanlig kom budsjett-forhandlerne omsider ut fra statsrådssalen på Stortinget klokka 04.30 i natt.

Og endelig kunne de meddele at de har klart å bli enige - i hvert fall seg imellom.

- Vi har nå en skisse som vil bli forelagt for de respektive partienes gruppemøter klokka halv ti i morgen, sa Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland da han kom ut fra forhandlingsmøtet.

- Jeg tror skissen vi legger fram, kommer til å bli oppfattet som god i alle partiene, sa KrF-leder Knut Arild Hareide, som heller ikke hadde noen blygsel med å anbefale sin stortingsgruppe å gå for avtaleutkastet.

Det som gjenstår, er altså for partiene å legge avtaleutkastet fram for sine respektive stortingsgrupper fredag formiddag. Deretter følger om nødvendig et kort møte fredag formiddag hvor man kan gjøre eventuelle justeringer basert på tilbakemelding fra partigruppene - og så en pressekonferanse fredag ettermiddag der budsjettavtalen presenteres.

Frp's parlamentariske leder Harald T. Nesvik gjentok sin standardfrase denne budsjetthøsten - «ingenting er klart før alt er klart» - før han la til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer