Budsjett-kameratene går hver til sitt

Møtes igjen seinere i kveld.

IKKE ENIGE:  Budsjettforhandlingene på Stortinget er langt fra over. Venstres Terje Breivik (t.v), Gjermund Hagesæter (FrP)  og Svein Flåtten (H) har nå gått hver til sitt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE ENIGE: Budsjettforhandlingene på Stortinget er langt fra over. Venstres Terje Breivik (t.v), Gjermund Hagesæter (FrP) og Svein Flåtten (H) har nå gått hver til sitt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da budsjettkameratene i Venstre, Kristelig Folkeparti, Høyre og Fremskrittspartiet møttes i Stortinget i dag klokka 12, forventet KrF-Syversen at det ville bli en lang dag med møter. Ved 14-tida i dag gikk partene hver til sitt for å diskutere regjeringens nye forslag. Mye arbeid gjenstår før de kan bli enige, og det kan bli flere møter utover ettermiddagen og kvelden, ifølge NTB.

- Vi har mye arbeid foran oss. Det er det ingen tvil om, uttalte KrFs finanspolitiske talsmann Hans Olav Syversen ifølge NTB.

Partene møtes antagelig igjen seinere i kveld. I 19-tida, erfarer Dagbladet.
- Ikke rause nok Frps Gjermund Hagesæter var også klar på at han ikke ser for seg noen snarlig løsning.

- Vi mener vi har lagt fram et godt tilbud, men så mener KrF og Venstre at vi ikke har vært rause nok. Nå må vi se om vi kan forbedre skissen ytterligere, og se om det medfører at de kan bevege seg i vår retning, ser Hagesæter.

Han bekreftet at Frp befinner seg i en krevende situasjon i forhandlingene, da det først og fremst er Frps hjertesaker KrF og Venstre ønsker å reversere.

- Det er aldri kjekt, og det er vanskelig, men det er dette mandatet velgerne har gitt oss. Vi har ikke flertall, derfor må vi forhandle med KrF og Venstre for å få det statsbudsjettet vi skal ha neste år, sier han.

Hans Olav Syversen (KrF) sier mye gjenstår på partiets hovedsaker som den sosiale profilen, skolesektoren, bistand, samt skattedelen av budsjettet. KrF vil gjøre alt for å reverse de foreslåtte trygdekuttene, og Syversen sier partene har brukt mye tid på saken søndag.

- Jeg oppfatter at regjeringspartiene skjønner at det er en viktig sak. Derfor bruker vi også mye tid på det, men vi har ikke fått noe resultat, understreket han. Han kunne samtidig melde at stemningen er meget god over bordet i statsrådssalen.

- Herr Hagesæter og herr Flåtten er kjekke karer, så det er overhodet ikke noe problem.

Lang søndag Partene sier de er innstilt på å møtes igjen senere i dag, men ville ikke antyde hvor lang tid de trenger på interne diskusjoner før de kan gjenoppta forhandlingene.

Gjermund Hagesæter uttalte i går at fristen partene selv har satt til mandag, kan ryke. Siste frist er torsdag 20. november, da finanskomiteen på Stortinget skal avgi sin innstilling.
(NTB/Dagbladet)