Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Budsjettavtale vedtatt i Kongressen

Har en ramme på 6730 milliarder norske kroner.

VEDTATT: Demokratene og Republikanerne i Kongressen har vedtatt en budsjettavtale som vil holde de føderale myndighetene i USA i drift ut september. Foto:  AFP PHOTO/ MLADEN ANTONOV / FILES
VEDTATT: Demokratene og Republikanerne i Kongressen har vedtatt en budsjettavtale som vil holde de føderale myndighetene i USA i drift ut september. Foto: AFP PHOTO/ MLADEN ANTONOV / FILES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demokratene og Republikanerne i Kongressen har vedtatt en budsjettavtale som vil holde de føderale myndighetene i USA i drift ut september.

Avtalen, som har en ramme på 6730 milliarder norske kroner, vil reversere noen av de automatiske kuttene i det føderale budsjettet. Den passerte torsdag siste hinder da Senatet vedtok den med klart flertall. Den sendes nå til president Barack Obama for signering.

De to partiene ble enige om avtalen tidligere i uka. De føderale myndighetene hadde måttet stenge ved midnatt onsdag 15. hvis ikke partene hadde kommet fram til en enighet. En lignende konflikt førte til en 16 dager lang nedstengning i oktober, som republikanerne i stor grad har blitt holdt ansvarlige for.

Ifølge lederen for bevilgningskomiteen i Senatet, demokraten Barbara Mikulski, vil forliket reversere kutt i pensjonene til uføre krigsveteraner, samtidig som det ikke kutter i president Barack Obamas helsereform.

Forslaget vil også øke bevilgningene til en rekke statlige organer som fikk budsjettene sine drastisk redusert av de automatiske budsjettkuttene i mars i fjor. Til gjengjeld har haukene i det republikanske partiet avverget større kutt i USAs enorme forsvarsbudsjett, skriver Politico.

Avtalen, som ble inngått etter forhandlinger mellom demokrater og republikanere fra både Representantenes hus og Senatet, fyller noen av hullene i den store budsjettavtalen som ble inngått i desember i fjor.

(NTB)


Hele Norges coronakart