SKAL UTTALE SEG: President Barack Obama er ventet å komme med en kunngjøring om budsjettforhandlingene snart. Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS / NTB SCANPIX
SKAL UTTALE SEG: President Barack Obama er ventet å komme med en kunngjøring om budsjettforhandlingene snart. Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

- Budsjettenighet i sikte

President Barack Obama kom med erklæring om budsjettstupet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er enighet om flere punkter i de amerikanske budsjettforhandlingene, ifølge kilder i Washington. President Barack Obama skal komme med en erklæring om budsjettstupet innen en time.

En mulig avtale vil trolig innebære skatteøkninger for personer som tjener mer enn 400 000 dollar i året, og husholdninger som tjener mer enn 450 000 dollar i året.

Det skal imidlertid fortsatt være uenighet på noen punkter. Demokratene og Republikanerne vurderer en opptil 90 dagers utsettelse av budsjettkuttene, som ellers ville trådt i kraft ved årsskiftet, ifølge en kilde i Det republikanske partiet.

Obama skal uttale seg om budsjettforhandlingene klokken 13.30 lokal tid, ifølge Det hvite hus. Det vil si klokken 19.30 norsk tid.

Utkastet til budsjettavtale inneholder angivelig ingen nye kutt i de offentlig utgiftene. Republikanerne har lenge kjempet for budsjettkutt for å minske underskuddet på statsbudsjettet.

Det er ventet at et flertall av republikanerne i Senatet vil støtte den foreløpige avtalen, ifølge en kilde i Det republikanske partiet.

• SISTE:

En budsjettavtale som hindrer skatteøkninger for alle amerikanere, er i sikte, ifølge USAs president Barack Obama. Under en pressekonferanse mandag understreket han imidlertid at avtalen ennå ikke er i havn. Han sa samtidig at det neppe vil være mulig å bli enige om alle gjenstående spørsmål knyttet til statsbudsjettet i denne omgang. I stedet ser han for seg at problemet må løses skritt for skritt.

(NTB)