- Budsjettet er til å sovne av

Opposisjonen er ikke imponert over revidert statsbudsjett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett er så kjedelig og så fritt for politikk at det nesten er til å sovne av, mener Venstres Lars Sponheim. 

-  Regjeringen vil ikke noe. Knapt noen regjering her i landet har hatt så mange muligheter som denne regjeringen. Regjeringen har mulighet til å ville noe for Norge, og så er det ikke noe. Ingenting, sier Sponheim til TV 2. 

-  Det lille som er av litt tøffe tak, er det regjeringen er pålagt gjennom klimaforliket, sier han.

- Småflikking

Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein kaller regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett for «småflikking». 

- Dette kan knapt kalles noen revidering. Det her er kun småflikking, og det forundrer meg stort. Nå har regjeringen knapt et år igjen å sitte, og likevel legges det opp til knapt å innfri noen av løftene, sier Leirstein til NTB.

Han er spesielt irritert over forslaget om å øke drivstoffavgiften. 

- Norge går så det griner, og så er dyrere bensin og diesel det eneste regjeringen haster gjennom fra klimaforliket. Dette vil staten tjene penger på, mens folk flest taper, sier Leirstein.

- Budsjettet er til å sovne av

Frp-talsmannen mener dessuten at sykehusene får for lite penger. 

- Veldig mange står i sykehuskø, og helseforetakene får økte kostnader. Når regjeringen bare kompenserer noe av de økte pensjonskostnadene, skyver de problemene foran seg. Ergo bygger man opp enda større underskudd og enda lengre sykehuskøer, sier han. 

- Etterlyser handling 

Finanspolitisk talsmann Hans Olav Syversen i KrF mener regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett ligger tett opp til handlingslammelse. 

-  Dette er nesten handlingslammelse. Det største problemet med dette forslaget er alt som er utelatt, sier Syversen til KrF.

Han etterlyser særlig flere tiltak for reduserte klimautslipp.

- KrF ønsker en sterkere grønnfarge på avgiftssystemet, ikke minst innenfor transportsektoren. Vil vil også ha en sterkere satsing på kollektivtrafikken og på støtte til fornybar energi, sier han.

MISFORNØYD: - Det lille som er av litt tøffe tak, er det regjeringen er pålagt gjennom klimaforliket, sier Lars Sponheim. Foto: SCANPIX
MISFORNØYD: - Det lille som er av litt tøffe tak, er det regjeringen er pålagt gjennom klimaforliket, sier Lars Sponheim. Foto: SCANPIX Vis mer