Budsjettet lar vente på seg

Forhandlingene om statsbudsjettet fortsetter i kveld. Da møtes finanspolitikerne fra regjeringspartiene, Høyre og Frp. Ingen tror på et brudd i forhandlingene, foreløpig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På møtet vil regjeringspartiene legge fram forslag om hvordan de kan tenke seg å finansiere de endringene i regjeringens budsjettforslag som er aktuelle. Det dreier seg om kutt på andre budsjetter for å dekke inn skatte- og avgiftslettelser og økte budsjetter til forsvar-, helse- og justissektoren.

Forhandlingene vil neppe bryte sammen mandag. Slike avgjørelser tilligger det ikke medlemmene av finanskomiteen å ta, men er forbeholdt parlamentariske ledere. De vil tidligst kunne møtes tirsdag, kanskje onsdag.

To utganger

Budsjettforhandlerne kan mandag kveld ende opp med en av to konklusjoner: Enten forhandler de videre med utgangspunkt i det forslaget regjeringspartiene legger fram. Eller de konstaterer at forslaget ikke er et godt nok grunnlag for videre forhandlinger. Da er det duket for et møte på parlamentarisk ledernivå.

Finanskomiteen skal etter planen avgi sin innstilling om statsbudsjettet 18. november. Den fristen kan om nødvendig overskrides. Debatten om innstillingen er først 25. og 26. november. Blir det store forviklinger i forhandlingene kan komiteen drøye helt til 23. november med å sette sluttstrek for sitt arbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer