Budsjettfinte skal sikre støtte til Human Rights Service

Venstres stortingsgruppe sa blankt nei til å gi mer penger til Human Rights Service i budsjettforhandlingene. Men nå kan organisasjonen få en halv million ekstra likevel.

BEHOLDER PENGA: Hege Storhaug og HRS får ikke mindre offentlig støtte å rutte med i 2019 likevel. Det sørger en budsjettfinte fra regjeringen for. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BEHOLDER PENGA: Hege Storhaug og HRS får ikke mindre offentlig støtte å rutte med i 2019 likevel. Det sørger en budsjettfinte fra regjeringen for. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skjer gjennom en ekstrabevilgning under det som kalles salderingen av statsbudsjettet for i år.

Budsjettfinta gjør at den omstridte organisasjonen får like mange penger neste år som i 2018, forutsatt at Stortinget sier ja - men de får ikke tilbake støtten i statsbudsjettet slik Frp ønsket.

- I saldert budsjett bevilges 500 000 kroner for å sikre at HRS opprettholder samme bevilgningsnivå i 2019 som i 2018. Midlene vil utbetales i 2018. Dette er en praktisk oppfølging av den avklaringen finansministeren tidligere har gitt, sier statssekretær Kristin Holm Jensen (H) i Kunnskapsdepartementet til Dagbladet

Fikk Frp-kjeft

I tillegg til å love penger under nysalderingen av budsjettet for 2018, varsler departementet at tilskuddet til HRS skal overføres til Justisdepartementets budsjett fra og med revidert nasjonalbudsjett i 2019.

SV er ikke fornøyd:

- Jeg forventer at Venstre holder løftene sine og ikke lar seg overkjøre av den mørkeste fløyen av Frp i dette spørsmålet. Alt annet er et reint knefall for de høyrepopulistiske kreftene, sier SVs Freddy Øvstegård til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer