Budsjettforhandlingene i stampe

Budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene og Arbeiderpartiet står i stampe. Avstanden er svært stor, og partene gikk fra hverandre i ettermiddag etter seks timers resultatløse forhandlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi har sittet sammen i hele dag, og det er ikke tvil om at dette er meget vanskelig. Vi har nesten kjørt oss fast, men ikke helt. Vi tar nå en pause for å vurdere situasjonen, sier regjeringspartienes forhandlingsleder Jan Tore Sanner (H).

Arbeiderpartiets Hill-Marta Solberg bekrefter at det er langt fram til noen avtale, men sier at Ap ikke har gitt opp.

- Regjeringspartiene må komme oss atskillig mer i møte på skole, helse og tiltak for sysselsetting. Det dreier seg om milliarder, sier Solberg. Verken hun eller Sanner vil gi konkrete tall.

Fortsetter fredag

Det er uklart når partene igjen kommer sammen. Men det begynner å haste, så Sanner vil nok innkalle til neste runde fredag formiddag. Det er først og fremst regjeringspartiene som trenger dette avbrekket for å finne ut seg imellom hvor langt de kan gå.

- Det kan hende vi tar kontakt sent i kveld, men det er mest sannsynlig at vi fortsetter forhandlingene fredag, sier han.

Selv om Arbeiderpartiet er fornøyd med at forslaget om økt bruk av midlertidige ansettelser er lagt på is, står Aps hovedkrav om forflytninger på til sammen 10,5 milliarder kroner ved lag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer