Budsjettforhandlingene opp på topp-plan

I et siste forsøk på å få budsjettet i havn, besluttet regjeringen i dag å overlate forhandlingene til de parlamentariske lederne. Det er klart etter at finanspolitikerne i de fem partiene ikke greide å komme fram til enighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed setter de parlamentariske lederne fra regjeringspartiene, Høyre og Fremskrittspartiet seg sammen i løpet av dagen for å komme frem til en enighet.

- Vi har strukket oss langt, nå må de parlamentariske lederne ta over, sier Lars Gunnar Lie. Avstanden mellom det regjeringen legger på bordet og kravene fra Fremskrittspartiet og Høyre er fortsatt stor.

Skisseplan

Høyres finanspolitiske talsmann, Per Kristian Foss, mener fortsatt forhandlingene kan løses mellom finanspolitikerne:

- Vi har ikke behov for å trekke inn de parlamentariske lederne. Men hvis sentrumsregjeringen mener de kan få et bedre resultat er det greit for oss, sa Foss, og legger til:

- Regjeringspartiene har lagt frem en skisse, men vi har ikke fått svar på vesentlige punkter. Slik forhandlingene står nå, ser det meget vanskelig ut. Vi må få mer enn talemåter.

Arbeiderpartiet gjenstår

Siv Jensen fremholder at det dreier seg om mer enn uenigheter omkring skatte og avgiftsdnivået:

- Vi må få svar på sentrale områder innen justis, helse og forsvar.

Strander forhandlingene mellom de parlamentariske lederne i kveld gjenstår en forhandlingsrunde med Arbeiderpartiet. Det er lite som tyder på at disse forhandlingene vil bli enklere. Arbeiderpartiet står fast på sin motstand mot kontantstøtten, og har enda mindre interesse av å oppnå budsjettforlik med sentrum enn Frp og Høyre.