Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Budsjettforhandlinger i ellevte time

- Enda et steg nærmere enighet.

NATTEVÅKERE: Budsjett-kameratene møtes for å forhandle budsjett nærmere halv tre i natt. Her er Venstre-leder Venstre Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide fotografert fra forhandlingene torsdag kveld.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
NATTEVÅKERE: Budsjett-kameratene møtes for å forhandle budsjett nærmere halv tre i natt. Her er Venstre-leder Venstre Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide fotografert fra forhandlingene torsdag kveld.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har fått noe mer informasjon som gjør at vi er enda et steg nærmere, sa KrF-leder Knut Arild Hareide på vei inn til dagens tredje - eller egentlig første - forhandlingsmøte nå på Stortinget.

02.15 skulle partene møtes igjen - fem minutter for seint ankom Hareide mens Trond Helleland (H), Harald T. Nesvik (Frp) og Trine Skei Grande (V) allerede ventet ved forhandlingsbordet.

- Det er vanskelig å si når, men jeg tror det blir en enighet, sa Hareide.

Som Dagbladet meldte tidligere i dag, er en av de få sakene som nå gjenstår - og som vil bli diskutert på møtet - regjeringens forslag om å kutte barnetillegget.

- Nå skal vi møte Venstre og KrF for å gå gjennom det endelige utkastet vi har med oss, og så håper jeg at vi i løpet av møtet kan få justert eventuelle uenigheter og få til en avtale. Det er hvert fall målet vårt, sa Helleland, som karakteriserte arbeidet mellom forhandlingsmøtene som «finjustering».

- Vi har fortsatt en runde å gå her inne. Jeg har fortsatt ting jeg skal si dem jeg skal forhandle med.

Sterk i troa Alle partene har nå tro på at de klarer å bli enige før fristen som er satt til klokka 18 i morgen. Det betyr i så fall at partiene i løpet av formiddagen fredag kommer til å innkalle til ekstraordinære gruppemøter, og forelegger forhandlingsresultatet for sine egne. Deretter følger en pressekonferanse seinere fredag der budsjettavtalen presenteres.

Da KrF-leder Knut Arild Hareide kom ut fra det forrige forhandlingsmøtet rett over klokka 23 torsdag kveld, bekreftet han at flesteparten av de vanskelige sakene langt på vei var ryddet bort, samt at det ikke lenger sto på penger.

Hareide svarte også «ja» på spørsmål om partene var nær en avtale.

- Vi trenger fortsatt noen timer, siden det er viktig for oss å nå Stortingets frist som er klokka 18. Da må alle tall være inne i budsjettet, sa Hareide, som likevel ikke ville gå så langt som å garantere en budsjettavtale.

Men:

- Jeg er sterk i troa. Det er jo vi KrF-ere. Men nå tror jeg óg på en budsjettavtale.

Det som står igjen er innretningen på en del saker, i tillegg til full enighet om mindre saker, får Dagbladet opplyst.

Budsjettkameratene har nå forhandlet i 17 dager. Om ikke Stortingets finansdebatt skal utsettes - noe som bare har skjedd to ganger i moderne tid - må partene bli enige før klokka 18 i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling