Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsbudsjettet 2017

Budsjettforlik kan koste bileiere 3 milliarder

Budsjettforliket vil føre til et prishopp på diesel.

PRISHOPP:  - Det må vi leve med, sier statsminister Erna Solberg om at dieselen kan bli enda dyrere.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
PRISHOPP:  - Det må vi leve med, sier statsminister Erna Solberg om at dieselen kan bli enda dyrere.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pumpeprisen på diesel kan øke med 74 øre per liter ved et omsetningskrav på 20 prosent biodrivstoff, viser beregning Norsk Petroleumsinstitutt har utført på vegne av Bergens Tidende.

Med en avgiftsøkning i tillegg med 35 øre per liter, utgjør det en prisøkning på 1,09 kroner per liter. Det selges rundt 3 milliarder liter diesel i året, og det tilsvarer en årlig prisøkning på nesten 3,3 milliarder kroner for norske bileierne.

Statsminister Erna Solberg medgir at beslutningen om å øke andelen biodrivstoff i Norge vil koste forbrukerne penger, men det bekymrer henne ikke:

– Det må vi leve med, og det er også Frp med på, selv om også vi er opptatt av at skatter og avgifter ikke skal øke, og at det skal være mulig for folk å ha en bil, sier Solberg til avisa.

Beregningene er usikre og bygger på en rekke forutsetninger slik som blant annet tilgjengelig biodrivstoff i verdensmarkedet, og etterspørsel etter avansert biodrivstoff.

(NTB)

OMSTRIDT BILPAKKE: Regjeringen vil gjøre det billigere å eie bil, men dyrere å bruke. Dette er bilpakken som gjorde at både Venstre og Krf brøt budsjettforhandlingene. Dagbladet forklarer hvorfor. Foto: NTB Scanpix /John Terje Pedersen / Jacques Hvistendahl / Redigering/grafikk: Guro Lindahl Flåten / Marie Røssland Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!