MÅ KUTTE:  Selskapet Nammo på Raufoss har litt over 700 ansatte i Norge og 2000 globalt, og har i første omgang besluttet å permittere 30 ansatte på grunn av budsjettkuttene.Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
MÅ KUTTE: Selskapet Nammo på Raufoss har litt over 700 ansatte i Norge og 2000 globalt, og har i første omgang besluttet å permittere 30 ansatte på grunn av budsjettkuttene.Foto: Lars Myhren Holand / DagbladetVis mer

Budsjettkutt i USA rammer norsk våpenindustri

Nammo på Raufoss må permittere 30 ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Verdens største forsvarsbudsjett er allerede blitt betydelig redusert de siste årene. Det at vi nå får store, automatiske kutt på toppen av dette, er noe alle i bransjen vil merke, også vi, sier konsernsjef Edgar Fossheim i Nammo til Aftenposten.

Selskapet på Raufoss har litt over 700 ansatte i Norge og 2000 globalt, og har i første omgang besluttet å permittere 30 ansatte på grunn av budsjettkuttene.

- Foreløpig mener vi dette holder, men jeg kan ikke utelukke at det kommer flere permitteringer som en konsekvens av det som skjer i USA, sier Fossheim.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at norsk forsvarsindustri har solgt våpen for 9,4 milliarder kroner til USA siden starten av den USA-ledede invasjonen i Afghanistan i oktober 2001, skriver Aftenposten.

Det har imidlertid vært et kraftig fall i våpensalget til USA de siste åra. Fra 2009 til 2012 falt eksporten av norskproduserte våpen fra 1,7 milliarder til en halv milliard kroner.

Ettersom amerikanske politikere ikke klarte å bli enige om en budsjettavtale innen fristen utløp sist fredag, trer automatiske budsjettkutt i kraft. USAs forsvarsbudsjett er blant postene som kuttes kraftig i det inneværende budsjettåret som går til utgangen av september.

(NTB).