Budsjettløsning i sikte

Sentrumsregjeringen må trolig svelge enda flere kameler for å beholde regjeringsmakten. Under budsjettforhandlingene i kveld krever Høyre flere innrømmelser før partiet stiller seg bak Bondevik. Det spørs om smertegrensen er nådd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringen klamrer seg til makten i ellevte time. Ved å fjerne det aller meste av de foreslåtte skatte- og avgiftsøkningene, en post på hele 2,5 milliarder kroner, bøyer regjeringen av for Høyres beinharde minstekrav for å støtte videre sentrums-styring.

- Sentrumsregjeringen har endelig skjønt alvoret, men etter vår mening skjer dette alt for seint, sa Høyres finanspolitiske talsmann Per Kristian Foss ved 13-tida, en drøy halvtime etter at den siste skissen kom på bordet på statsministerens kontor.

Bort med småbarnstillegget

Inntektsbortfallet er finansiert med kutt på en rekke poster i departementene.

- Ingen statsråder, med unntak av justisministeren og forsvarsministeren, slipper unna, lover Foss.

For å spare inn 680 millioner kroner, vil regjeringen kutte småbarnstillegget for foreldre med kontantstøtte. Et annet forslag er kutt i skolefritidsordningen med 125 millioner kroner. Skattefordelen ved betalt fagforeningskontigenten skal også bort. Det vil si en besparelse verdt 370 millioner kroner.

På gløtt

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer