Budsjettpartnerne har aldri flyttet på færre millioner

KrF fikk flyttet på 257 millioner kroner i avtalen med regjeringspartiene om revidert nasjonalbudsjett. Det er ny bunnotering for borgerlige budsjettrevisjoner.

FLYTTER PENGER: Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Abid Q. Raja (V), Helge André Njåstad (Frp) og Henrik Asheim (H) flytter på 257 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett, noe som er bunnrekord for borgerlige budsjettrevisjoner. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FLYTTER PENGER: Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Abid Q. Raja (V), Helge André Njåstad (Frp) og Henrik Asheim (H) flytter på 257 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett, noe som er bunnrekord for borgerlige budsjettrevisjoner. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I fjor lyktes støttepartiene KrF og Venstre å flytte på 391 millioner kroner i det reviderte nasjonalbudsjettet. I påløpte helårseffekter lå omprioriteringene på rundt 470 millioner kroner.

Rundt 400 millioner ble omprioritert i 2016 og 2015 også, mens summen i 2014 ble anslått å være i overkant av 300 millioner.

Statsbudsjettets samlede utgifter i 2018 er på mer enn 1.300 milliarder kroner.

Tilfreds

Men at summen er den laveste ved alle de borgerlige budsjettrevisjonene etter regjeringsskiftet i 2013, bekymrer ikke KrFs finanspolitiske talsperson Kjell Ingolf Ropstad.

– Vi har hatt noen hovedsaker som vi har prioritert å få gjennomslag for, og det er viktigere for oss enn totalsummen, sier han.

– Vi har fått 100 millioner til barnehagene, 50 millioner til nødhjelp, 40 millioner til rusreform og 16 millioner til å fjerne dødsgebyret. I tillegg har vi fått på plass en rekke viktige verbalpunkter, så KrF har satt et tydelig preg på budsjettet, sier Ropstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer