Budsjettstriden er over: Dette ble de enige om

Frp må betale for bensinprisseieren.

MÅTTE BETALE DYRT:  Frp og Siv Jensen vant på bensinprisene, men måtte gå med på økt elavgift, avgift på plastposer og dyrere flyreiser. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MÅTTE BETALE DYRT: Frp og Siv Jensen vant på bensinprisene, men måtte gå med på økt elavgift, avgift på plastposer og dyrere flyreiser. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dette er noen av resultatene fra budsjettforhandlingene som har pågått siden 4. november:

• Diesel- og bensinavgiftene skal ikke prisjusteres. • Billigere biodrivstoff, billigere hybridbiler og mer til kollektivtrafikk og jernbane.• Kompromiss på barnetillegget: Kuttet blir mindre dramatisk. • Kuttet i overgangsstønaden for enslige forsørgere utsettes. • Skatteklasse 2 beholdes. • Kuttene i formueskatten noe redusert. • Minstrefradraget øker• TV2: Grensen for momsfri netthandel reduseres fra 500 kroner til 350 kroner.

Frp må betale for bilseier Økt elavgift, avgift på plastposer og dyrere flyreiser er noe av prisen Fremskrittspartiet må betale for sin store symbolseier: Diesel- og bensinavgiftene skal ikke prisjusteres slik tilfellet vanligvis er.

Historisk er grepet imidlertid ikke. Fra Stortingets utredningsseksjon får NTB opplyst at avgiftene også ble redusert av Stoltenberg-regjeringen i 2000, men like fullt er grepet omstridt.

Venstre og KrF kjempet til det siste for å unngå at forurensende biler blir billigere å kjøre, men tapte. Til gjengjeld blir det billigere biodrivstoff, billigere hybridbiler og mer til kollektivtrafikk og jernbane.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer