Minnes ofrene: Mange møtte opp for å minnes de 84 døde fra terroraksjonen i Nice. Når den franske statsministeren dukker opp blir han møtt med buing. Video: Twitter/Marto MT via Storyful. Vis mer

Buet på den franske statsministeren under minnestund

Den franske sorgen er i ferd med å snu til sinne. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store folkemengder samlet seg mandag til et minutts stillhet for ofrene etter terroren i Nice.

84 mennesker mistet livet da en lastebil kjørte cirka to kilometer bortover Promenade des Anglais og meide ned folk for fote torsdag kveld.

Folkehavet skal ha brutt ut i applaus og startet å synge nasjonalsangen da sørgeminuttet var over mandag.

Minnestunden ble imidlertid også preget av folk som ville vise sin misnøye med statsminister Manuel Valls, som var tilstede på promenaden.

Nasjonal landesorg

Ifølge Sky News skal enkelte ha buet på Valls, mens en kvinne skal ha ropt at statsministeren burde gå av.

Misnøyen kommer også til uttrykk på blomsterkransene som pryder Promenade des Anglais i kjølvannet av angrepet, skriver AFP, som melder at minnestunden ble overskygget av kjekling fra politikere.

«Ikke mer blodbad i våre gater», og «nok taler», er blant budskapene som kan leses på bukettene.

Frankrike er nå på sin tredje dag med nasjonal landesorg etter angrepet torsdag.

Nå er den franske sorgen i ferd med å snu til sinne.

- Først kom ett angrep, så kom ett til. Nå vil vi ha handling, sier lokalpolitiker Rudy Salles til Time Magazine.

Det er bare åtte måneder siden sist Frankrike ble rammet av alvorlig terror i Paris.

Svakheter

Den hendelsen skjedde igjen bare ti måneder etter at det brutale angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo rystet hele verden.

Kort tid før torsdagens angrep, avdekket en parlamentarisk kommisjon svakheter ved hvordan fransk etteretning håndterte sin oppgave i kjølvannet av terroren i januar og november i fjor, og det er litt av bakgrunnen for misnøyen som kommer til uttrykk nå, skriver AFP.

Blant politikerne som har kritisert regjeringen i Frankrike, er tidligere president Nicolas Sarkozy, som nå er opposisjonsleder.

– Alt som burde blitt gjort de siste 18 månedene har ikke blitt gjort, sa han søndag, ifølge nyhetsbyrået.

LES OGSÅ: Nice har flest politimenn og overvåkningskamera i Frankrike per innbygger. Det var ikke nok til å stanse terroristen.

Ingen linker ennå

Som i Paris-terroren foregår nå en intens klappjakt for å finne ut om den 31-årige fransktunisieren Mohamed Lahouaiej-Bouhel hadde tilknytning til terrornettverk.

IS har nemlig tatt på seg ansvaret for angrepet, men det er ikke noe som tyder på at 31-åringen har noen link til IS så langt.

Det melder flere medier, som viser til et radiointervju den franske innenriksminister Bernard Cazeneuve gjorde med radiokanalen RTL tidligere mandag.

Mandag satt seks personer fortsatt i politiets varetekt i forbindelse med angrepet.

En av dem er en 38 år gammel albaner som er mistenkt for å ha gitt Nice-terroristen en pistol som ble brukt til å skyte mot politiet, skriver AFP.

BLE BUET PÅ: Manuel Valls, statsminister i Frankrike, ble buet på i forbindelse med minnestunden mandag. Foto: AP / NTB Scanpix. 
BLE BUET PÅ: Manuel Valls, statsminister i Frankrike, ble buet på i forbindelse med minnestunden mandag. Foto: AP / NTB Scanpix.  Vis mer