Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Melania Trump:

Buet ut i «rotte­­infisert by»

USAs førstedame fikk gjennomgå under et arrangement Baltimore. Da hun kom tilbake til Det hvite hus, sendte hun ut en uttalelse hvor hun forsvarer kritikerne.

BUET: Publikum på en ungdomskonferanse i Baltimore reagerte med å bue på den amerikanske førstedamen da hun ankom for å snakke om opiodkrisen. Video: CNN Vis mer

USAs førstedame Melania Trump, kona til USAs president Donald Trump, ble tirsdag morgen lokal tid buet på under et arrangement i Baltimore i delstaten Maryland.

Det melder flere amerikanske medier, deriblant CNN.

Da hun kom tilbake til Det hvite hus, sendte hun ut en uttalelse hvor hun forsvarte kritikerne sine, melder Sky News.

«Vi lever i et demokrati, og alle har rett til å ha sin egen mening. Men faktumet er at vi står overfor en alvorlig krise i landet vårt, og jeg vil fortsatt være engasjert i å lære barn om farene ved narkotikamisbruk, samt dødeligheten ved det», skriver hun.

KRITIKK: USAs førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

Arrangementet skulle fremme åpenhet om og rette oppmerksomhet mot USAs pågående opioid-krise.

Førstedame Trump har selv igangsatt kampanjen «Be best», eller «vær best» på norsk, som jobber mot nettmobbing og bruk av blant annet opioider.

Det var i kraft av denne kampanjen at førstedamen talte til den unge forsamlingen i Baltimore, men Trumps kone ble tatt imot med alt annet enn åpne armer.

«Rotte- og skadedyrsinfisert»

Da Melania Trump skulle begynne å tale, ble hun buet på av publikum. Hun fortsatte talen, og etter hvert sluttet også buingen, men publikum fortsatte å snakke høylytt til og med hverandre over Trumps tale, skriver The Guardian.

Publikummet besto av elever ved ungdomsskoler og videregående skoler i området, ifølge NBC News.

Førstedama var der uten sin ektemann, som tidligere har vært alt annet enn nådig i sine beskrivelser av Baltimore.

I en Twitter-tirade mot den nå avdøde kongressrepresentanten Elijah Cummings, som representerte deler av Baltimore, beskrev han byen som et «rotte- og skadedyrsinfisert kaos» og «veldig farlig og skittent».

INTERVJU: I et sjeldent intervju letter Melania Trump på sløret om ekteskapet med USAs president, og om hans påståtte affærer. Video: CNN Vis mer

Byen har en av USAs aller høyeste drapsrater. Per 100 000 innbygger var det i 2018 50,5 drap i Baltimore. I USA for øvrig er gjennomsnittet 5,7 drap per 100 000 innbyggere, skriver Baltimore Sun.

Det bor rett over 600 000 innbyggere i Baltimore.

Til sammenlikning ble 25 personer drept i Norge i 2018, ifølge Kripos.

Buet og bejublet

Buingen skal ha vart i om lag i ett minutt, men tiltok og avtok i styrke i takt med førstedamens tale, skriver CNN.

- Å fremme bevisstgjøring om disse problemene vil alltid være en av mine fremste prioriteter. Jeg kjemper denne kampen med dere, og jeg kjemper for dere. Jeg oppmuntrer dere: hvis du sliter med avhengig nå, søk etter støtte, det være seg fra en lærer, en forelder, en besteforelder, trener eller pastor. Snakk med en voksen i livet ditt som du stoler på. Det er aldri for seint å be om hjelp, sa hun til publikum, før hun avsluttet talen.

ÅPNER SEG: Melania Trump er på Afrika-turné uten ektemannen sin, USAs president Donald Trump. I Egypt fikk reportere stille henne en rekke spørsmål, hvor hun blant annet innrømmer at hun noen ganger må be mannen sin legge vekk telefonen. Video: CNN Vis mer

Da hun gikk av scenen, ble hun på nytt buet på, men mottok også jubel fra andre deler av publikummet.

CNN skriver at det skal være første gang Melania Trump har blitt buet under et offentlig arrangement siden hun og ektemannen Donald Trump flyttet inn i Det hvite hus.

Nøyaktig hvorfor publikummet buet, er uklart. Melania Trumps kontor har ikke kommentert hendelsen. Det har heller ikke Wahlberg-stiftelsen, som sto bak arrangementet, gjort.

LATTERLIGGJORT: Melania Trump er i hardt vær etter onsdagens tale i FN. USAs førstedame ønsket fokus på barn, men har i tillegg fått fokus på den svindyre, rosa kjolen hun hadde på seg. Video: CNN Vis mer

Etterforsker legemiddelskap

I dag har også den føderale påtalemyndigheten i Brooklyn satt i gang etterforskning av flere legemiddelselskaper.

Bakgrunnen er opioidkrisen i landet, skriver NTB.

Etterforskerne skal nå granske om legemiddelselskapene med overlegg har oversvømt samfunnet med smertestillende opioider, melder Wall Street Journal.

Lovene som tas i bruk, blir vanligvis brukt mot narkolangere, ifølge avisas kilder.

Minst seks selskaper har bekreftet at de har blitt stevnet for retten av den føderale statsadvokaten i Brooklyn. I tillegg er distributørselskapene AmerisourceBergen og McKesson omfattet av saken, ifølge den amerikanske finansavisa, skriver NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media