Bugges nye vugge

Advokatene lever godt på Finance Credit-skandalen. Her er høyesterettsadvokat Else Bugge Fougners (60) nye leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På fredag ble revisorgiganten KMPG dømt til å betale over 700 millioner kroner i erstatning, etter dårlig revisorhåndverk i Finance Credit-skandalen. Men selv om det gikk riktig så galt, så skal advokatene fortsatt ha betalt. Revisorene har brukt om lag 12 millioner kroner på å forsvare seg i retten, og ennå er de ikke ferdige. Også bankene og Økokrim vil ha en bit av revisjonsfirmaet.

200 kvadratmeter

En del av honorarene havner hos partner i advokatfirmaet Hjort, Else Bugge Fougner, en av KMPGs mange advokater.

Den tidligere justisministeren er fra før en av Norges best betalte forretningsadvokater, med en inntekt på over fire millioner kroner, og har nylig brukt noen av pengene til å kjøpe ny luksusleilighet.

Etter det Dagbladet erfarer, kjøpte Bugge Fougner leiligheten, som er på over 200 kvadratmeter, en gang i juni.

Lukusmekler Miguel Sørholt i Privatmegleren skal ha stått for salget.

-  Ingen kommentar, er alt han vil si til Dagbladet.

Oslos dyreste

Leiligheten Bugge Fougner har kjøpt, ligger på Frogner i Oslo, i et av byens dyreste områder. Den tidligere justisministeren blir nabo til investor Torstein Tvenge, som i sin tid satte norgesrekord da han kjøpte en 450 kvadratmeter stor leilighet til 21 millioner kroner i samme nabolag.

Else Bugge Fougner er en av Norges mest erfarne forretningsadvokater.

Hun har sittet i styrene til NRK, Statoil, Kredittilsynet og Rikshospitalet, og er styreleder i Kommunalbanken. Bugge Fougner bekrefter leilighetskjøpet, men vil ikke kommentere det overfor Dagbladet.

LUKSUS: Klienten hennes, KMPG, har gått på en millionsmell i retten, men høyesterettsadvokat Else Bugge Fougner har likevel fått råd til ny luksusleilighet på Frogner. Bildene er tatt før Else Bugge Fougner kjøpte leiligheten.
HANDLET: Else Bugge Fougner.