Bukseløs dommer tapte saken

Får ikke 388 mill. av renseriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Det avgjorde dommer Judith Bartnoff ved District of Columbia i dag, melder Associated Press.

- Saksøker Roy L. Pearson jr. får ingenting fra de saksøkte, og de saksøkte Soo Chung, Jin Nam Chung og Ki Y. Chung skal få sine rettsomkostninger i denne saken dekket av Roy L. Pearson jr, heter det i hennes dom.

Dermed er det klart at dommer Roy L. Pearson ikke får de 65 millioner dollarene han opprinnelig krevde for tort og svie etter at renseriet til familien Chung mistet buksene hans 3. mai 2005.

Pearson mente han fortjente millionene i erstatning for savnede bukser, for tiden han har brukt på saken, saksomkostninger, «tort og svie» han har lidd og for å leie seg en bil hver helg i 10 år for å kjøre til et annet renseri med dressene sine.

Bare 54 mill.

Under saken endret han taktikk og krevde «bare» 54 millioner dollar for å ha blitt lurt av renseriets garantiskilt, skriver The Consumerist. Men i sin 23 siders kjennelse skriver dommer Bartnoff at Pearson ikke var bedratt av renseriets «kundetilfredshet garanteres».

- En rimelig forbruker ville ikke tolke «kundetilfredshet garanteres» slik at en selger er tvunget til å innfri kundenes urimelige krav eller gi etter for krav som selgeren har rimelige grunner til å bestride, skriver hun.

I saken som har vart i over to år, har Pearson avvist flere tilbud fra renseriet om forlik, skriver Washington Post. Han har sagt nei til tilbud om 3000, 4600 og 12000 dollar for å droppe søksmålet.

PENGELENS ETTER BUKSERENS: Familien Chung har brukt opp sparepengene i rettstvisten med dommer Pearson. I dag kunne Jin Chung og familien puste lettet ut. Foto: SCANPIX/AP/JACQUELYN MARTIN
PENGELENS ETTER BUKSERENS: Familien Chung har brukt opp sparepengene i rettstvisten med dommer Pearson. I dag kunne Jin Chung og familien puste lettet ut. Foto: SCANPIX/AP/JACQUELYN MARTIN Vis mer

Tårevåt

Under rettsaken hadde dommer Pearson et svært følelsesmessig vitnemål da han beskrev hvordan han hadde kommet tilbake til renseriet for å hente buksene sine, bare for å bli presentert for det han kalte helt ukjente bukser.

Nå må Pearson istedet betale renseriets rettskostnader.

I tillegg må han trolig betale flere titusener i advokatsalærer som familien Chung har lagt ut under saken. Familiens advokater sier at de også vurderer å kreve erstatning fra dommeren.

Etter all oppmerksomheten saken har fått, står også dommerjobben og lønna på 96 000 dollar i fare.

GUTTEN MED GULLBUKSENE: Dommer Pearson krevde ikke mindre enn 54 millioner dollar for de tapte buksene. Og det var etter å ha senket kravet til et minimum.
ÅSTEDET: I dette renseriet forsvant dommerens bukser på mystisk vis i mai 2005.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer