ANTATT MOR: Greske medier sa tidligere dag at «Marias» mor var bulgarsk. Gresk og bulgarsk politi skal nå DNA-teste Sasha Ruseva. Bildet viser noen av Rusevas andre barn. Foto: EPA
ANTATT MOR: Greske medier sa tidligere dag at «Marias» mor var bulgarsk. Gresk og bulgarsk politi skal nå DNA-teste Sasha Ruseva. Bildet viser noen av Rusevas andre barn. Foto: EPAVis mer

Bulgarsk kvinne blir sjekket opp mot Maria - politiet tror de nærmer seg løsning

Fikk barn i Hellas på Marias fødselsdag - nå blir hun DNA-testet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Teoriene har virret de siste dagene, etter at ei jente kjent som Maria, ble funnet i en romleir i byen Larissa i Hellas.

Romparet som nå er varetektsfengslet for bortføringen av «Maria», forklarte at jentas biologiske mor er en bulgarsk prostituert.

Greske og bulgarske medier hevder nå at romparets forklaring trolig er korrekt, og at «Maria» er bulgarsk.

Ifølge det bulgarske nyhetsbyrået Novinite er nå de antatte foreldrene Sasha og Atanas Rusev i avhør med politiet i Gurkovo i sentrale Bulgaria.

Politiet vil nå teste Rusev-parets og «Marias» DNA mot hverandre, ifølge byrået.

Fødte samme dag Tidligere i dag hevdet greske medier at de hadde identifisert «Marias» mor på bakgrunn av ID-kort de hadde offentliggjort etter godkjenning fra greske myndigheter. ID-kortene av familien leder gresk politi til den bulgarkse landsbyen Nikolaevo.

Den britiske tabloidavisa Daily Mail sier de har sett en kopi av en fødselsattest, som viser at Saha Ruseva fødte en baby på sykehuset i Lamia 31. januar 2009. Lamia ligger omkring sju mil fra Farsala, der «Maria» ble funnet. Fødselsattesten gir ikke babyen noe navn, da den ennå ikke hadde blitt døpt.

Fødselsdatoen stemmer overens med den den nå arresterte romparet Christos Salis og Eletheria Dimolpoulou har oppgitt til politiet, ifølge Daily Mail.

«Det er vår datter» Ifølge Sahsa Rusev sønn, Isa, skal moren ha reagert øyeblikkelig da hun så bilde av «Maria» på bulgarsk TV.

- Vi så bilde av henne på TV og min mor ropte ut «Det er min datter», sa Rusev da han bulgarske journalister hadde møtt opp ved familiens hjem i landsbyen Nikolaevo, skriver britiske Telegraph.

Han skal også ha sagt at hans mor ikke hadde råd til å ta med hele familien hjem til Bulgaria, og at Maria derfor ble igjen i Hellas. Han visste derimot ikke om Maria er hans søster.

Det er foreløpig uklart om Rusev-parets barn ble forlatt i Hellas, kidnappet eller solgt, fordi greske myndigheter ennå ikke har offentliggjort noe fra etterforskningen.