Bulgarske politibetjenter skal ha banket opp og ranet flyktninger før de sendte dem tilbake

Den bulgarske regjeringen vil ikke svare på anklagene.

UTSATT FOR OVERGREP: Flyktninger som ankommer Bulgaria via Tyrka skal ha blitt banket opp og ranet av bulgarske politibetjenter før de ble sendt tilbake til Tyrkia, ifølge HRW. Foto: Hristo Rusev/NurPhoto
UTSATT FOR OVERGREP: Flyktninger som ankommer Bulgaria via Tyrka skal ha blitt banket opp og ranet av bulgarske politibetjenter før de ble sendt tilbake til Tyrkia, ifølge HRW. Foto: Hristo Rusev/NurPhoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politibetjenter i Bulgaria skal ha banket opp og ranet asylsøkere før de ble tvangssendt tilbake til Tyrkia, skriver menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW) i en fersk rapport.

I rapporten har de intervjuet 45 asylsøkere og migranter fra Afghanistan, Syria og Irak som ble kastet ut av Bulgaria mellom mars og november og i fjor.

26 personer forteller at de ble banket opp av betjentene eller bitt av politihunder. Med unntak av en forteller samtlige at de ble frarøvet verdigjenstander, i noen tilfeller med våpen, for deretter å bli presset tilbake over grensen til Tyrkia.

- Bulgaria må stoppe misbruk og ulovlig behandling av mennesker som søker beskyttelse i Europa, sier Lydia Gall, Balkan og Øst-Europa- forsker i Human Rights Watch.

- Bryter med menneskerettighetskonvensjonen Ifølge Gall ble asylsøkerne og migrantene frarøvet penger, mobiler, mat, drikke og andre gjenstander.

- Den bulgarske regjeringen bør umiddelbart sette en stopper for returnering av asylsøkere, etterforske påstander om overgrep og holde de ansvarlige til ansvar, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer