Bulldogen Lentil er nettets nye favoritthund

Oppdretteren ga ham opp - nå får han nytt liv på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Historien til den lille bulldogen Lenny the Lentil rører dyrehjerter verden rundt.

Lentil ble født med misdannelser i ansiktet som blant annet gjør at han må spise gjennom et rør, og oppdretteren ga ham rett og slett opp, og leverte ham til en dyreverngruppa French bulldog rescue network i New Jersey.

De bestemte seg for å gjøre en innsats for den lille poden, og etter oppslag i medier som Huffington Post, Buzzfeed og Daily Mail har den lille hunden fått sponsorer fra hele verden.

Lentil ble født med leppespalte og ifølge gruppa som tar seg av ham kjemper han seg fram i livet. Han fikk ikke være lenge nok med mora, og har oddsen imot seg, hevder gruppa.

Historien ser ut til å utløse sterkt engasjement, med støtteytringer fra hele verden.

- Søte lille Lentil: Du er en fantastisk liten fyr. Takk til din fantastiske fostermor for at hun elsker deg og tar godt vare på deg. Vi sender en pakke til deg også. Bli stor og sterk, lille mann! skriver for eksempel Rogue og Odie Rice.

Lentil har også en egen blogg og er på Facebook. Det siste blogginnlegget tar for seg at Lentil er blitt fem uker gammel. Der skriver fostermoren at oppmerksomheten fra hele verden gleder, men tærer på tida.

- Som fostermor prøver jeg å gjøre alt. På en gang. Hovedbekymringen er å holde ham i live, men når jeg legger ut et bilde og får over 100 likes på kort tid, er det virkelig noe som hjelper oss å holde det gående.