Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bulldoser-søksmål

Saksøker Caterpilar etter at datteren ble overkjørt og drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldrene til den 23 år gamle aktivisten, Rachel Corrie, saksøker bulldoserprodusenten Caterpilar etter at datteren deres ble overkjørt og drept av en bulldoser i mars 2003.

Corrie ble overkjørt da hun protesterte foran et palestinsk hus som skulle rives i en flyktningleir i Rafah, nær grensen til Egypt. Nå mener foreldrene til Corrie at Caterpilar har brutt internasjonal lov ved å produsere spesialdesignede bulldosere for det Israelske forsvaret. Foreldrene mener Caterpilar burde være klar over at maskinene skulle brukes til å ødelegge hus og utsette mennesker for fare.

- Vår datters brutale død skulle aldri ha skjedd, sier Corries mor i en kunngjøring sluppet av advokatfirmaet som fører saken, Senter for konstitusjonelle rettigheter.

Caterpilar har ikke kommentert søksmålet, men firmaet slapp i går en generell pressemelding som sa: \'Caterpilar deler verdens bekymring over uroen i midt-østen, og vi har definitivt medfølelse for alle som er rammet av politiske konflikter.\'

Videre peker selskapet på at det finnes Caterpilar-maskiner over hele verden, og at det ikke er mulig å passe på hvordan hver enkelt maskin brukes.

Det Israelske forsvaret klassifiserer hendelsen som endte med Corries død, en ulykke.

Overkjørt: Her demonstrerer Rachel Corrie mot rivingen av et palestinsk hus. Kort tid etterpå ble hun overkjørt og drept. Foto: Scanpix
Overkjørt: Her demonstrerer Rachel Corrie mot rivingen av et palestinsk hus. Kort tid etterpå ble hun overkjørt og drept. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!