Bulldoserne gikk løs på sykehuset. På innsiden satt livredde leger og en pasient

- La på sprang.

REVET: På innsiden av sykehuset skal det ha vært både en pasient og helsepersonell. I tillegg skal minst seks lik ha blitt begravet da rivingsmannskapene gikk til verket. Foto: EPA/FEATURECHINA/NTB Scanpix
REVET: På innsiden av sykehuset skal det ha vært både en pasient og helsepersonell. I tillegg skal minst seks lik ha blitt begravet da rivingsmannskapene gikk til verket. Foto: EPA/FEATURECHINA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bulldosere har revet deler av et sykehus i Henan-provinsen. Det melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, her gjengitt av BBC.

På innsiden av sykehuset skal det ha vært både en pasient og helsepersonell. I tillegg skal minst seks lik ha blitt begravet da rivingsmannskapene gikk til verket.- Et svært hull åpnet seg i veggen. Pasienten ble livredd og la på sprang, sier Liu Chunguang som er leder for sykehusets radiografi-avdeling.

- Mangel på respekt Nyhetsbyrået melder videre at utstyr for flere millioner kroner skal ha blitt ødelagt i det som nærmest omtales som et «angrep».

Bakgrunnen for rivingen var at sykehusets radiografi-avdelingen ligger på et stykke land der det er planlagt et større veiprosjekt. Lokale myndigheter sier at de gjentatte ganger har bedt sykehuset evakuere denne delen, og at den skal klargjøres for riving.I en uttalelse sier myndighetene at ingen var til stede i bygningen da rivingen fant sted, noe som står i strid med forklaringen til de ansatte.

De hevder at tre leger og minst én pasient var til stede, og at flere ansatte ved sykehuset ble skadet da de forsøkte å stanse maskinene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer